Sinds 15 juni hoeft u geen extra roamingkosten in de EU meer te betalen. In sommige landen gelden de gunstige voorwaarden echter niet. En ook met bellen naar buitenlandse nummers moet u flink oppassen!

Wie in het buitenland is en belt en internet, maakt gebruik van een andere provider. Dat heet roaming. De buitenlandse provider berekent de kosten voor het gebruik van het netwerk door aan jouw provider voor het gastgebruik van het buitenlandse netwerk.

Lees verder

Volgens de Telegraaf gaar de zorgpremie dit jaar met gemiddeld 30 euro per jaar omhoog. Dat heeft topman Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW vrijdag gezegd op Radio 1. Dit heeft te maken met een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro door lagere inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds in 2016. Zorgverzekeraars zijn volgens Oomen genoodzaakt de tegenvallende inkomsten te compenseren.

Lees verder

In het nieuws wordt gemeld dat: Het merendeel van de stalbranden waarvoor de brandweer geen oorzaak vindt, wordt veroorzaakt door knaagdieren die elektriciteitskabels in megastallen aanvreten. Bioloog Albert Weijman van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) zegt: ‘’De rol van knaagdieren bij dergelijke inferno’s is onderschat. Onze inschatting is dat ruim 50 procent van de raadselachtige stalbranden zijn oorzaak vindt in onvoldoende geïsoleerde bedrading die door muizen of ratten is aangevreten.”

Lees verder

Met 40.000 boeren en tuinders kun je voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft daarom met meer dan 65 partijen afspraken gemaakt over voorwaarden en condities. Samen sta je namelijk sterker. Waar besparen leden momenteel het meeste op dankzij hun lidmaatschap? Bekijk de top 5.

Lees verder

Volgens het AD en de regionale ochtendkranten nemen buurtbewoners steeds vaker het heft in eigen hand en kopen zij zelf een eigen AED: “Want veel overheidsgebouwen, winkelcentra en stations beschikken wel over een AED, maar die zijn meestal na sluitingstijd niet te bereiken.”

Lees verder

Een aantal vergelijkingssites melden dat huishoudens meer gaan betalen voor hun gas- en elektrarekening. Twee keer per jaar worden de variabele energietarieven opnieuw vastgesteld. Dit gebeurt altijd op 1 januari en 1 juli. Per 1 juli 2017 is de verwachting dat de gasprijs omhoog gaat omdat de gasprijzen flink stijgen. Maar is dat wel zo? En wat betekent dit voor agrarische bedrijven die vaak een veel hoger verbruik hebben dan huishoudens.

Lees verder