Selecteer een pagina

Stalverlichting met ledenvoordeel

Als lid van LTO krijgt u ledenvoordeel op stalverlichting van Agrilight. Deze leverancier is gekozen voor LTO vanwege haar expertise op het gebied van stalverlichting. Het Nederlandse bedrijf Agrilight is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verlichtingsmaterialen voor stallen. Goed advies is hierbij belangrijk. Daarom krijgen LTO-leden gratis een verlichtingsplan van Agrilight.

Gratis lichtplan

Korting op stalverlichting

N

Aanbod op maat

In eigen fabriek geproduceerd

Waarom kozen wij voor Agrilight?

Agrilight is Europees marktleider in stalverlichting en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verlichtingsmaterialen voor stallen. Het bedrijf maakt lichtarmaturen en besturingssystemen die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik in stallen voor rundvee, paarden, geiten en pluimvee. De led-producten worden in eigen fabriek in Nederland in geproduceerd. Hiermee wordt een hoge kwaliteit en tevens een lage co2 footprint bereikt.

Agrilight vindt kwaliteit en tevreden klanten belangrijk. Nadat het systeem een tijdje werkzaam is geweest bij een van onze ondernemers, wordt er bijvoorbeeld een controlebezoek gedaan. Die betrokkenheid spreekt ons aan.

Voordelen voor LTO-leden

 • Korting op de aankoop van armaturen en besturingssystemen.
 • Gratis lichtplan en rendementsberekening op maat van elke stal
 • 4 tot 6 maanden na installatie controle- en servicebezoek door de dealer

Agrilight staat voor duurzaamheid, energiebesparing en mogelijkheid tot volautomatische aansturing. Vraag meer informatie aan via onderstaande knop.

Via deze dealers krijgt uw LTO korting op Agrilight

Bosch HIT B.V. Bolsward
DSD Stalinrichting B.V. Drachten
Electro Gommans B.V. Oirlo
Gerritsen Installatietechniek Lunteren
Greutink Staltechniek B.V. Lochem
Jansen & Meppelink B.V. Dalen
Kaelen Technisch Installatiebedrijf Kerkrade
Leenaerts Agrotechniek B.V. Gilze
J. van der Linden Harmelen
FH. Loohuis Vroomshoop/Daarle/Saasveld
Melktechniek Noord-Holland Middenmeer
Michelbrink Elektro Esbeek
Sleegers Farm Equipment Someren
Van der Sluis Agri Genemuiden
Swaving Slochteren Stalinrichting Slochteren
Van Winden en de Bie Nieuwkoop / Cothen
Van Zutphen Elektro B.V. Heeswijk-Dinther

 

Optimale sturing

Met de speciaal ontwikkelde AGRIBOX pro wordt de aansturing van uw armaturen volledig geautomatiseerd door middel van een DALI signaal (Digital Addressable Lighting Interface). Met behulp van de digitale lichtsensor worden de armaturen bij voldoende daglicht gedimd of uitgeschakeld. Hierdoor branden de armaturen nooit onnodig. Dit draagt bij aan het beste stalklimaat en bespaard u ook op uw energiekosten. Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen kan de verlichting volledig naar uw wens worden ingesteld:

 • 5 groepen, 11 programma’s
 • Real time lichtniveau met lichtsensor
 • Gebruiksvriendelijke interface

Voordelen van goede verlichting in de koeienstal

De wetenschappelijk bewezen voordelen van een goed lichtregime zijn:
 • 6-15% verhoogde melkgift (gemiddeld 7-8%)
 • Betere vruchtbaarheid
 • Langere lactatie periode
 • Kortere tussenkalftijd
 • Beter dierenwelzijn
 • Koeien laten tochtigheid beter zien
 • Betere voeropname bij minder dominante koeien

Na een renovatie zien we vaak een betere lichtverdeling en beter lichtniveau. Het energieverbruik daalt en er is geen periodieke vervanging van de lampen meer.

Hiernaast ziet u links de situatie voor en rechts de situatie na de renovatie.

Vraag een vrijblijvend lichtplan

Wilt u een gedegen advies om te kijken hoe u met goede verlichting het optimale uit uw stal kunt halen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend lichtplan aan via LTO Ledenvoordeel. U ziet in één oogopslag wat voor u de beste oplossing is voor uw stal.

Wilt u het plan verwezenlijken dan krijgt u een offerte met een aantrekkelijke ledenkorting een specialist bij u in de buurt, die de koop en de installatie verder zal regelen.

Nieuws over ledverlichting

Besparen op stroom met ledverlichting

Besparen op stroom met ledverlichting

Door het gebruik ledverlichting kan het stroomverbruik in de stal of schuur omlaag. Door het gebruik van innovatieve verlichting brandt het licht niet meer onnodig veel of lang. Zo kan een besparing tot 60% gerealiseerd worden. Buitenlicht dat de stal inkomt, zorgt...

Kies ook voor zuinige en dimbare ledverlichting in de stal

Kies ook voor zuinige en dimbare ledverlichting in de stal

Melkveehouder Jurgen de Hoon uit het Brabantse Rijsbergen liet vorig jaar in een nieuw deel van zijn stal ledverlichting installeren van Agrilight. Hij is heel tevreden over de lampen en over de werkwijze van Agrilight. ‘Je doet zo’n investering in belichting zeker...

Agrilight is prettiger voor de koeien

Agrilight is prettiger voor de koeien

Over stalverlichting had melkveehouder Ron Iwema uit het Groningse Rasquert nooit erg nagedacht. Maar toen zijn gasontladingslampen aan vervanging toe waren, ging hij op onderzoek uit. ‘Ik had natuurlijk de kapotte lampen kunnen vervangen, maar ik ontdekte de...