Selecteer een pagina

Bespaar fors op uw meetdiensten

Het meetbedrijf van Ingenieursbureau Ebatech meet het energieverbruik van grootzakelijke elektriciteits-, gas- en warmtemeters bij bedrijven en instellingen door heel Nederland. Met Ebatech bespaart u fors op de meetdiensten, en krijgt u meer inzicht in en controle over uw energiestromen. De besparing op meetdiensten voor gas bedraagt ongeveer 20%, en op meetdiensten voor elektra tot wel 40%!

Wanneer bent u grootzakelijk?

U kunt alleen een meetbedrijf kiezen als u grootzakelijk bent.

  • Heeft u een aansluiting groter dan 3×80 Ampère (ca 100.000 kWh)? Dan bent u een grootverbruiker.
  • Heeft u een gasmeter groter dan G25 en met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur, dan bent u grootverbruiker.

Tot wel 40% korting op uw meetdiensten

Grootzakelijke aansluitingen

N

TenneT gecertificeerd

Gratis besparingscalculatie

Zorgvuldig vergeleken

Productmanager Johan Schuitemaker legt uit: LTO Ledenvoordeel heeft diverse meetdiensten met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de prijs, service en certificeringen. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt Ebatech als beste uit de bus als het gaat om prijs, kwaliteit, ervaring en service.

Bekijk onze selectieprocedure

Grootzakelijk

Uit onderzoek blijkt dat maar een klein deel van de leden op de hoogte is van de vrije keuze voor de meting van energie bij grootzakelijke aansluitingen (3×80 Ampère). Vaak gebeurt dit nog door de netbeheerder. Ook bleek dat er daardoor vaak véél te veel betaald werd voor deze dienst.

Marktselectie

Bij de marktselectie zijn wij met verschillende meetbedrijven in gesprek gegaan. Uiteindelijk is er gekozen voor een meetbedrijf die onafhankelijk is van de grote netbeheerders. Ebatech combineert als klein ingenieursbureau zeer scherpe tarieven voor de meetdienst met een persoonlijke aanpak.

Service en besparen

Bij de geselecteerde partij Ebatech is er direct contact met een ingenieur/ technisch medewerker in plaats van een callcentermedewerker. Ebatech plaatst niet alleen de meter, maar zorgt ook voor de administratieve afhandeling (overstap) met de bestaande meetdienst. Kortom: service en besparen!

Meetbedrijf Ebatech

Voor het uitlezen van grootzakelijke energiemeters heeft een ondernemer/agrariër een contract met een meetbedrijf. Meestal loopt dit automatisch via uw netbeheerder. Sinds 2002 kunt u echter zelf een meetbedrijf kiezen voor uw grootverbruik aansluiting. Ebatech is sinds 2008 een door Tennet gecertificeerd meetbedrijf en kan u voorzien van comptabele metingen voor elektriciteit en gas. We plaatsen hoofdmeters, verzamelen en valideren meetdata tegen concurrerende prijzen en tonen u binnen 24 uur alle verzamelde data via onze webportal. Op elk moment van de dag kunt u uw energieverbruik dus online gemakkelijk bekijken, analyseren en eventueel beïnvloeden. Met Ebatech maakt u een slimme, voordelige en vooral veilige keuze.

Meterplaatsing

Ebatech plaatst slimme energiemeters en tussenmeters voor de grootzakelijke markt. Het meetbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van op afstand uitleesbare digitale meters voor grootverbruik. Dit kunnen slimme meters voor grootverbruik gas of elektriciteit zijn, maar ook warmtemeters. Ebatech houdt rekening met uw situatie en past de werkzaamheden daarop aan zodat het uw proces zo min mogelijk hindert. Voor elektrameters geldt dat dit kan zonder onderbreking van de stroomtoevoer. Uiteraard worden deze zaken zorgvuldig afgestemd met de leveranciers, installateurs en de netbeheerder.

Energiemonitoring

U heeft online toegang tot uw eigen meetdata via de website van Ebatech. Op uw persoonlijke profiel ziet u het gas- en elektriciteitsverbruik van de apparaten en machines van uw bedrijf. Zo kunt u het verbruik zelf analyseren. En ziet u direct welke machine of apparaat in uw bedrijf de energievreter is. Wilt u het energieverbruik vergelijken met het vorige jaar? Dat kan. Uw energieverbruik wordt elk kwartier gemeten, iedere dag opnieuw. Zo kunt u eenvoudig en snel ingrijpen op elk gewenst moment om piekbelasting te voorkomen.

Praktijkvoorbeelden

Onderstaand staan een aantal recente voorbeelden van wat u kunt besparen. De kosten van leverancier X zijn gebaseerd op werkelijke kosten van LTO-leden die zijn overgestapt van meetdienst.

Boomkwekerij met 3 elektra aansluitingen

Aansluiting

Kosten leverancier X

Kosten Ebatech (6jr, huur)

Besparing per maand
Minder dan 1 MW €65,60 €29,30 €36,30
Minder dan 1 MW €57,00 €29,30 €27,70
1-2 MW €88,60 €33,71 €54,89
Totaal €211,20 €92,31 €118,89

Dat betekent een besparing van €1.426,68 per jaar, oftewel 56%!

Kweker met 1 elektra-, 1 gasaansluiting en 2 BP meters

Aansluiting

Kosten leverancier X

Kosten Ebatech (6jr, huur)

Besparing per maand
Minder dan 1 MW €167,80 €29,30 €138,50
Indirecte BP meter   €27,72 -€27,72
Indirecte BP meter   €27,72 -€27,72
G250 met EVHI €174,30 €95,24 €79,06
Totaal €342,10 €179,98 €162,12

Dat betekent een besparing van €1.945,44 per jaar, oftewel 47%!

Akkerbouwer met 1 elektra aansluiting

Aansluiting

Kosten leverancier X

Kosten Ebatech (6jr, huur)

Besparing per maand
Minder dan 1 MW €55,00 €29,30 €25,70

Dat betekent een besparing van €308,40 per jaar, oftewel 47%!

Opzegtermijnen en kosten

Indien er een lopend contract is, zijn er meestal kosten voor tussentijdse beëindiging. Ebatech kan dit met een machtiging nagaan. Indien er langer dan 5 jaar geleden een contract is getekend, zijn deze steeds stilzwijgend verlengd met 1 jaar. De meetbedrijven hanteren hiervoor de volgende uitgangspunten.

Liander: 2 maanden opzegtermijn, daarna mag de meting worden gewisseld
Stedin: 6 maanden opzegtermijn, daarna mag de meting worden gewisseld
Fudura: meting mag pas na uitdienen van automatische verlenging met 1 jaar worden gewisseld, en moet 3 maanden voor einde van de verlenging zijn opgezegd (anders weer 1 jaar vast).

Advies Ebatech: zeg uw meetdienst op per eerstvolgende datum, en vraag deze meetdienst om dit naar u te bevestigen.

Geen moment zonder stroom

Wanneer Ebatech de meters wisselt blijft u ten alle tijden voorzien van stroom, geen zorgen! Ebatech heeft de laatste jaren ook veel meters gewisseld bij onder andere sluizen, gevangenissen en matrixborden langs de snelwegen. Ook in deze situaties kan men absoluut niet zonder stroom. Hoe kunnen deze meters gewisseld worden zonder dat de stroom wegvalt?

Lees meer

Grootverbruik meters worden ook wel indirecte meters genoemd, omdat ze niet direct alle stroom meten. De reden is dat een grootverbruiker zoveel stroom gebruikt, dat een directe meter direct zou smelten. De stroom wordt bij een indirecte meter gemeten middels een meter die m.b.v. spoelen gemonteerd is. Door de spoelen gaat een klein deel van de stroom van de hoofdaansluiting, bijvoorbeeld éénzestigste of éénduizendste. Alles wat de meter meet moet de leverancier dan ook met 60 of 1000 vermenigvuldigen om het daadwerkelijke verbruik te meten. Deze meters moeten daarom ook nauwkeuriger zijn dan de meters bij kleinverbruik aansluitingen. Doordat de stroom niet door de meter loopt, kan de meter worden gewisseld zonder dat de stroom wordt onderbroken.

Bespaar direct

De besparing op meetdiensten voor gas bedraagt ca 20%, en op meetdiensten voor elektra ca 40%. De exacte besparing is afhankelijk van het formaat van de meting, en van uw huidige overeenkomst voor meetdiensten. Naast de besparing krijgt u toegang tot een energiemanagement website, waar u het verbruik kunt inzien. Hiermee wordt inzichtelijk of er mogelijkheden zijn voor energie besparing.