Selecteer een pagina

Overstappen op zonne-energie?

Belangrijk bij zonnepanelen is de prijs-kwaliteitverhouding. Leveren ze genoeg rendement en is de installatie goed? Tenten Solar heeft al honderden zonnepanelen-installaties naar volle tevredenheid geïnstalleerd in de agrarische sector. U bent verzekerd van een zonnepanelen-installatie die aan de Scope 12 voldoet. Omdat zij veel ervaring hebben en goede service verlenen, bevelen wij Tenten Solar aan.

Vraag advies of een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop.

Bekijk hoe het werkt!

De installatie bij familie De Wit werd van begin tot eind geregeld door Tenten Solar. In bovenstaande video zie je het hele proces van opdracht tot eindresultaat.

Beste prijs kwaliteit/verhouding

Landelijk beschikbaar

Veel ervaring in de agrarische sector

Meer dan 750 tevreden leden gingen u voor

Zorgvuldig vergeleken

LTO Ledenvoordeel heeft diverse zonnepanelenleveranciers met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de wensen van LTO-leden die we hebben door vertaald in een pakket van eisen. Op basis van het LTO pakket van eisen komt Tenten Solar het beste uit de bus als het gaat om: prijs, kwaliteit, service en rendement.

Bekijk onze selectieprocedure

In de markt

Zonnepanelen zijn nu typisch zo’n product waar iedereen van gehoord heeft, maar waar slechts weinig mensen nu precies weten hoe het zit. In de markt wordt daarom ook vooral gesproken over de prijs per wattpiek. Door de grootte van de investering is een goede afweging noodzakelijk.

Rendement

Als inkoper kijk ik naar prijs per wattpiek, maar uiteindelijk gaat het om het rendement. Daarom vergelijk ik al sinds 2012 leveranciers van zonnepanelen op onderdelen als prijs, kwaliteit en ervaring. Ook kijk ik naar zaken als service & garantie en natuurlijk het veilig werken bij de installatie op het dak..

Terugverdienen

Zo durf ik te stellen dat leden via LTO Ledenvoordeel niet alleen een scherpe prijs krijgen, maar ook een geschikte leverancier met ervaring én een zonnepanelensysteem wat zijn waarde dubbel en dwars terugverdient. Een zorgvuldige aanbesteding waar leden op kunnen vertrouwen.

Wij onderhandelen voor u

Hoe wij aan zo’n scherp tarief voor zonnepanelen komen? Simpel: dankzij een grote achterban. Wij onderhandelen namens alle LTO-leden en krijgen zo de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor u.

Daarnaast maken allerlei financiële regelingen het overstappen op duurzame energie nóg aantrekkelijker. Zoals de mogelijkheden voor subsidie en investeringsaftrek bij uw investering. Wij onderzoeken voortdurend alle ins-en-outs van zonne-energie. Zo nemen wij een stevige positie in bij de onderhandelingen. Deze ervaring maakt ons de perfecte ondersteuning bij uw overstap naar zonne-energie.

Wel of niet zelf investeren

Heeft u de mogelijkheid om zelf te investeren, dan is dit qua rendement in veel gevallen de meest interessante optie. Tegelijkertijd moet u als 100% eigenaar wel zelf het onderhoud regelen.

VOORDELEN 

 • U bent eigenaar. Na realisatie zijn geen andere partijen betrokken;
 •  Hoogste rendement op de investering;

NADELEN

 • Zelf verantwoordelijk voor exploitatie (onderhoud, monitoring, verzekering);
 • Grote eigen investering nodig. Gaat ten kosten van liquiditeit;

Meer over eventuele leningen en het verkrijgen van subsidies vindt u op de financieringspagina.

Investeer met zekerheid

Wat leveren zonnepanelen mij op?

De terugverdientijd van zonnepanelen varieert per situatie. Naast fysieke zaken, zoals de stand van het dak, spelen onderstaande factoren een rol:

 • De mogelijkheid of u kunt salderen (kleinzakelijk);
 • Toegekende SDE+ subsidie;
 • De mate waarin u van de fiscale regelingen gebruik kunt maken;
 • De investeringskosten van de zonnestroominstallatie;
 • De stijging van de stroomprijzen in de toekomst;
 • De belastingtarieven die voor u van toepassing zijn;
 • Uw rechtsvorm.

In een notendop:
Verbruikt u niet teveel stroom, heeft u een goede bedrijfswinst en kunt u volledig salderen? Dan is een investering vaak zeer gunstig.

Bent u grootverbruiker met een aansluitwaarde van meer dan 3×80 Ampère? Ook dan kan investeren in zonnepanelen zeer interessant zijn voor u als u een toewijzing heeft voor een SDE+ regeling.

Subsidies en financiering

Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), SDE++, Subsidies bij asbest (in combinatie met zonnepanelen) en financieringsmogelijkheden. Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Subsidies & financiering 

BTW Teruggave voor particulieren 

Salderen 

Speciaal traject grootverbruiker

 

Advies op maat

vanaf € 125  (optioneel)
MKB

Het aanschaffen van een PV-systeem dat is afgestemd op uw gebruiksprofiel is niet altijd een gemakkelijke puzzel. Soms gaat het om grote investeringsbedragen bij grotere systemen. Een goed advies is dan onontbeerlijk. In samenwerking met de gerenommeerde accountants van MKB Adviseurs biedt de LTO Ledenvoordeel u de mogelijkheid aan voor een adviesrapportage op maat.

 

Reeds gerealiseerde locaties:

Bij collectieve inkoop letten we op meer dan alleen een scherpe prijs

LTO Ledenvoordeel heeft een zorgvuldige vergelijking gemaakt tussen diverse leveranciers. Hierbij werden aanbiedingen vergeleken die voldeden aan het zorgvuldig opgestelde programma van eisen. Tenten Solar kwam als beste uit de bus beste prijs kwaliteit/verhouding. Maar er zijn meer punten waarop Tenten Solar hoog scoort:

 • Jarenlange ervaring in de agro-sector;
 • Veel tevreden referenties in heel Nederland;
 • Officieel Zonnekeur-installateur
 • Eigen importeurschap omvormers;
 • Mogelijkheid tot aanbieden verschillende configuraties (bijv. i.c.m. powermanagement)
 • VCA 2 sterren certificering veiligheid;
 • Gratis locatiebezoek.

Lees meer over kwaliteit
Lees meer over powermanagement

Zonnepanelen in de agrarische sector

Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor LTO een belangrijk speerpunt. Het benutten van zonne-energie door het plaatsen van zonnepanelen op agrarische gebouwen past hier goed bij. Zonne-energie is namelijk beter voor het milieu dan energie uit aardgas of steenkool. Naast het milieuvriendelijke aspect, bespaart u met het plaatsen van zonnepanelen vaak ook aanzienlijk op uw energierekening.

Interessant?

Twijfelt u nog of zonnepanelen voor u interessant zijn? Neem gerust contact op met LTO Ledenvoordeel. Op basis van een aantal kerngetallen zoals verbruik en aansluiting kunnen wij u snel -meestal binnen 5 minuten- op weg helpen.

Direct aanmelden collectieve inkoop zonnepanelen

Tenten Solar_logoGoede kwaliteit en een scherpe prijs. Door gezamenlijk in te kopen met LTO Ledenvoordeel realiseert u beiden. Wilt u een offerte op maat met LTO korting ontvangen? Klik op offerte aanvragen.