Advies bij zonnepanelen

Bij de oriëntatie en het installeren van PV-installaties komt een hoop kijken. U belandt al snel in een informatiestroom over subsidieregelingen, belastingvoordelen, rendementsberekeningen en nog veel meer. Om deze reden zijn wij een samenwerking aan gegaan met energieadviseur Nick Waltmans van Full Power Support. Bespreek uw situatie met hem en u krijgt duidelijk advies. Bovendien neemt hij waar gewenst het werk voor u uit handen. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van SDE+ subsidie.

SDE+ subsidie No cure, no pay

Werkzaam door heel Nederland

N

Veel ervaring in de agrarische sector

Ledenkorting op rendementanalyses

Ondersteuning en advies

Waltmans ondersteunt boeren en tuinders onder andere bij:

  • Aanvragen SDE+ subsidie
  • Een rendements of haalbaarheidsanalyse
  • Regelen netverzwaring
  • Regelen nieuwe transformator
  • Regelen Bruto Productie Meter
  • Regelen inpassing zoninstallatie in energiecontract danwel een nieuw contract wat aansluit bij de nieuwe situatie
  • Regelen aanmelding bij CertiQ tvb Garanties van Oorsprong en de verhandeling hiervan en
  • Controle op rekeningen om te beoordelen of alles correct is verwerkt door de leverancier, netbeheerder en meetbedrijf.

Uitgebreide analyse

Hierbij zal een analyse worden gemaakt van de kosten die gepaard gaan met de installatie alsook van de opbrengsten i.c.m. een indicatie van de te verwachten terugverdientijd. In de uitgebreide analyse zullen tevens diverse scenario’s worden doorgerekend op basis van verschillende subsidiebedragen. Zo kan een goede overweging worden gemaakt voor welk bedrag subsidie wordt aangevraagd. Ook zal hierbij worden gekeken naar de eventuele kosten van het vergroten van de aansluiting, transportkosten, energiebelasting etc.

Voor u als LTO-lid kost de uitgebreide analyse 225,- inclusief ledenkorting.

SDE+ subsidie

Ieder voor- en najaar is er een ronde voor het aanvragen van SDE+ subsidie. Bent u een grootzakelijke energieverbruiker en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Dan is het raadzaam om u vooraf te verdiepen in de mogelijkheden. Een zonnepanelen installatie is geen pakje boter wat u even snel koopt. Waltmans vraagt SDE+ subsidie aan voor leden op basis van het principe: no cure, no pay.

Waltmans: ‘Ik kan al het werk voor de agrariër uit handen nemen en zorgen dat de SDE+ aanvraag tijdig en volledig gebeurt. Dit doe ik op basis van het principe: no cure, no pay. Ik vraag de SDE+ subsidie voor de agrariër aan. Als de subsidie niet toegekend wordt, kost het de agrariër niets. Is de overheid akkoord, dan bereken ik €225,- door (inclusief ledenkorting).”

Aandachtspunten verhuren dak

Bedrijven met een groot dak oppervlak worden regelmatig benaderd met aanbiedingen om het dak te verhuren aan een projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar zal dan middels een recht van opstal het dak (normaliter) gedurende 15 tot 20 jaar huren. Het inschakelen van een expert kan wellicht hulp bieden bij het maken van de goede keuzes.
Omdat sommige projectontwikkelaars ten tijde van de eerste gesprekken, die vaak gericht zijn op het verkrijgen van een handtekening onder een intentieverklaring, doen voorkomen alsof de aanbieder van het dak nergens toe verplicht is (terwijl de praktijk vaak toch weerbarstiger is), zijn er in dit artikel een aantal aandachtpunten benoemd indien overwogen wordt om eventueel het dak te verhuren.