Selecteer een pagina

Gratis online theorieles voor leden

Iedereen die met een landbouw- of bosbouwtrekker op de openbare weg rijdt, moet in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Het T-rijbewijs geldt ook voor bijna alle motorrijtuigen met beperkte snelheid. Al vanaf 16 jaar mogen leerlingen rijexamen doen voor het trekkerrijbewijs en theorie-examen vanaf 15,5 jaar. U krijgt les op een moderne trekker met de nieuwste technieken. Leden krijgen gratis online theorielessen bij een praktijkopleiding bij een geselecteerde rijschool.

Landelijke dekking

N

Gratis theorieles

Moderne trekkers

Altijd in de buurt

Via een van de geselecteerde BOVAG gecertificeerde rijscholen in uw provincie kunt u een offerte opvragen. Kijk op het kaartje welke rijschool bij u in de buurt zit.

Alkmaar Goes
Almelo Groningen
Amsterdam Hardinxveld-Giessendam
Assen Naaldwijk
De Goorn Oosterhout
Ede Oud-Gastel
Eindhoven Sneek
Elsloo Sprang-Cappelle

 

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

 088 888 67 77

 info@ltoledenvoordeel.nl

Wanneer heb ik een T-rijbewijs nodig?

Het trekkerrijbewijs geldt sinds 1 juli 2015. Door de invoering van het T-rijbewijs vervalt het certificaat van vakbekwaamheid (‘trekkerrijbewijs jeugdigen’). Met een trekkerrijbewijs mag u op de openbare weg rijden met een landbouwvoertuig of een motorrijtuig met beperkte snelheid, die niet harder kan dan 25 of 45 kilometer per uur. Voor veel van deze voertuigen heeft u een T-rijbewijs nodig. Denk bijvoorbeeld aan wegtreintjes, vorkheftrucks en voertuigen die werkzaamheden op de weg uitvoeren, zoals een bezemwagen.

Op eigen wegen, akkers en eigen terrein is het rijbewijs niet verplicht. Had u op 1 juli 2015 een rijbewijs B? Dan mag u met dat rijbewijs een tractor besturen. Bij de eerstvolgende vernieuwing van uw B-rijbewijs krijgt u de categorie T automatisch bijgeschreven. U moet het rijbewijs dan wel voor 1 juli 2025 vernieuwen. Bij vernieuwing van het rijbewijs na 2025 vervalt de T-bevoegdheid.

MMS uitzonderingen

Het T-rijbewijs is ook niet nodig voor land- en bosbouwtrekkers of motorrijtuigen met een beperkte snelheid die:

  • niet breder zijn dan 130 cm (inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant).
  • geen aanhangwagen of verwisselbare machine kunnen trekken.
  • gebruikt worden voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, gladheid bestrijden.

Snel en makkelijk online leren voor theorie

Gaat u of een van uw medewerkers of kinderen rijlessen volgen? Dan krijgt u een gratis e-learning training om de theorie te oefenen. Hiermee vergroot u de slagingskans van uw theorie-examen aanzienlijk. Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan er minimaal 40 goed moet zijn om te slagen. Als je bent geslaagd, dan is de uitslag 18 maanden geldig.

    Bestel nu met voordeel

    Vraag nu een offerte aan voor een trekker-rijopleiding. Leden krijgen een gratis online theorielessen bij hun praktijkopleiding bij de geselecteerde rijscholen.