Selecteer een pagina

Saneren van dieselolietanks

Heeft u een bovengrondse tank voor de opslag van dieselolie? Dan heeft u sinds 1 januari 2015 te maken met de nieuwe overheidsregels met betrekking tot veiligheid en milieuwetgeving. Dit betekent dat u uw oude olietank buiten werking dient te stellen. Hiervoor kunt u meedoen met Actie Tankslag. Al het regelwerk wordt u hiermee uit handen genomen want met Actie Tankslag regelt u alles. Doordat u samen met andere agrariërs saneert, kunt u ook nog eens veel kosten besparen.

Hoe werkt Actie Tankslag?

De overheid wil voorkomen dat in de toekomst oude en afgedankte tanks liggen weg te roesten. Daarom bestaan er voor het buiten gebruikstellen van dieselolietanks ook een aantal regels. Een oude tank moet gereinigd of afgevoerd worden; dit moet tevens door een Kiwa gecertificeerd bedrijf gebeuren. Het vervoeren van een lege, ongereinigde tank waar geen certificaat voor is afgegeven, is ten strengste verboden, behalve voor bedrijven die hiervoor een ontheffing hebben. Het saneren van een oude dieselolietank mag alleen worden uitgevoerd door een erkend saneringsbedrijf. Geeft u uw oude dieselolietank mee met de oud ijzerboer, dan kunt u een boete verwachten van de gemeenteambtenaar.

LTO Ledenvoordeel heeft voor de sanering prijsafspraken gemaakt. (Vanaf juni 2021 zijn wij gestopt met het collectief leveren van nieuwe olietanks.). U ontvangt na de sanering van de saneerder een verschrotingsbewijs en een reinigingscertificaat waarmee u kunt aantonen dat u aan de eisen voldoet.

Vrijblijvende offerte?

Benieuwd naar wat Actie Tankslag voor u kan betekenen? Via onderstaande knop regelt u het direct.

Vragen?

Voor vragen over ledenvoordeel of over sanering bel: 088 888 6777