Selecteer een pagina

Voordeel op watersilo's en -bassins

Met een waterbassin of watersilo voor de opslag – én scheiding – van schoon en vuil water op eigen terrein heeft u altijd de beschikking over een grote waterbuffer. Het maakt uw bedrijf duurzamer en minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarnaast kan opgevangen erf- en hemelwater worden benut voor irrigatie, bluswater, reinigingsdoeleinden en het verdunnen van drijfmest.

Genap ontzorgt u in het volledige traject: van inmeten tot en met de installatie. Naast wateropslagsystemen biedt Genap faciliteiten aan voor het opslaan van mest, slib en andere vloeistoffen. Speciaal voor LTO leden heeft Genap aantrekkelijke kortingen.

3

3% korting op materiaal voor LTO leden

Agrarische kennis en ervaring

Eén aanspreekpunt van begin tot eind

N

KIWA gecertificeerde wateropslag

Oplossingen voor wateropslag

Genap levert diverse wateropslagsystemen zoals het waterbassin, de gaasmatsilo en de golfplaatsilo. Deze opslagsystemen zijn zowel geschikt voor wateropslag ten behoeve van irrigatiedoeleinden als voor het mengen met drijfmest. Ook in de tuinbouwsector heeft Genap met deze opslagsystemen grote bekendheid en ruime ervaring.

De tuinbouwsector maakt veel gebruik van golfplaatsilo’s, geschikt voor de opslag van grote volumes. Ook weer maatwerk, met een diameter variërend van 1 tot 32 meter en een hoogte van 1 tot 5,5 meter. Deze watersilo’s zijn duurzaam en eenvoudig te monteren. De stalen platen zijn vormvast en hebben een mechanische treksterkte. De verzinkte siloplaten kunnen worden voorzien van een bijzonder duurzame groene Plastisol coating die de levensduur verlengt tot zeker 25 jaar.

Waterbassin

Het waterbassin is een gegraven en omdijkt bassin voor een beheersbare opslag van grote volumes regenwater tot 5.000 m2 en kan op praktisch elke locatie en in elke gewenste vorm worden geïnstalleerd. Het is een zeer betaalbaar en flexibel opslagsysteem dat snel en vergunningsvrij te plaatsen is. De bassinbekledingen worden volledig op maat in onze fabriek geproduceerd, waardoor wij deze kant-en-klaar met perfecte lasnaden leveren. Optioneel zijn de diverse afdeksystemen ter voorkoming van algengroei, vervuiling en verdamping.

Watersilo

De watersilo van Genap staat wereldwijd bekend als een hoogwaardige en betaalbare oplossing voor de opslag van grote hoeveelheden water, variërend van 5 tot 2.000 m3. Dit modulaire systeem is snel op te bouwen, met mankracht zonder inzet van materieel en ook relatief makkelijk te verplaatsen. De maatwerk silobekledingen en afdekkingen maken het systeem compleet.

Genap levert twee soorten watersilo’s; de gaasmatsilo en de golfplaatsilo. Voor beide types zijn meerdere afdekkingen leverbaar.

Gaasmatsilo
De gaasmatsilo is opgebouwd uit thermisch verzinkte elementen die onderling gekoppeld zijn tot een sterke, stabiele wandconstructie met aan de binnenzijde een gecertificeerde PVC-folie. De silo is uitermate geschikt voor plaatsing op minder draagkrachtige ondergronden; een betonfundatie is niet altijd nodig.

Golfplaatsilo

De golfplaatsilo bestaat uit gegolfde stalen platen, voorzien van een duplex coating. De golfplaatsilo kan relatief snel worden opgebouwd en gaat fraai op in het landschap.

Over Genap

LTO Ledenvoordeel selecteerde Genap als partner vanwege hun ervaring op het gebied van mestopslagsystemen en afdekkingen. Al sinds 1951 is Genap specialist op het gebied van folieconstructies voor de agrosector. In de productielocaties in ’s-Heerenberg en Steenwijk produceren ze folieconstructies op maat. Vanaf het ontwerp tot het realiseren van de oplossing hebben ze alles in eigen hand en kunnen de hoogste kwaliteit garanderen. Daarbij verliezen ze de prijs-kwaliteitverhouding nooit uit het oog.

Het salesteam van Genap bestaat uit mensen met een agrarische achtergrond. Mensen die uit ervaring een gericht en eerlijk advies kunnen geven over de beste oplossing voor uw boerenbedrijf.

Genap
Vestiging Steenwijk
Koematen 44
8331 TK Steenwijk
0521 – 85 76 75
info@genapagro.nl

genapagro.nl

 

Meer weten?

Genap ontzorgt u volledig. Wilt u meer weten over de te behalen voordelen van de opslagsystemen of afdekkingen? Vul onderstaand aanmeldformulier in, dan neemt een adviseur van Genap binnen enkele dagen contact met u op.

Nieuws over bedrijfsvoering

Gezonde bodem, hoe pakt u dat aan?

Gezonde bodem, hoe pakt u dat aan?

Gewassen groeien beter op een gezonde bodem. Ze zijn dan weerbaarder tegen weersextremen (droogte en wateroverlast), bodemziekten en bodemplagen. Er zijn diverse methoden beschikbaar die bijdragen aan een gezonde bodem, maar niet elke methode is geschikt voor elke...

Schoner water en hogere klauwgezondheid dankzij het Watter-systeem

Schoner water en hogere klauwgezondheid dankzij het Watter-systeem

Barry van Bezooyen heeft in 2022 de boerderij van zijn ouders volledig overgenomen. Het bedrijf in Lexmond telt 110 melkkoeien met ongeveer 50 stuks jongvee. Lange tijd hadden de koeien onverklaarbare gezondheidsproblemen, wat uiteraard voor bijbehorende frustraties...