Selecteer een pagina

Dynamische prijzen van NieuweStroom

De energiemarkt is dynamisch en daar kunt u van profiteren met het aanbod van NieuweStroom. Dit aanbod is uniek omdat u stroom per uur afrekent en gas per dag. En dat heeft zo zijn voordelen, zeker als u wisselend meer of minder energie verbruikt. Veel ondernemers blijken onder aan de streep zo goedkoper uit te zijn. Als LTO-lid krijgt u eerlijke prijzen met extra korting op het vaste opslagtarief en uitstekende voorwaarden (maandelijks opzegbaar).

Via LTO Ledenvoordeel krijgt u
korting op de vaste opslag.

Transparant en controleerbaar

Uw verbruik word gekoppeld aan de dynamische prijzen van de daghandelsbeurs (Epex) met een kleine vaste opslag, maar zonder risicopremies zoals bij vaste prijzen. Vergelijk het maar met Euribor.

De afgelopen 20 jaar is gebleken dat de daghandelsbeurs per drie jaar gemiddeld tussen de 5-15% goedkoper is dan de lange-termijnbeurs. Hieronder ziet u de marktprijzen van vandaag. U kunt ze ook per week, maand of jaar bekijken.

N

Slimme meter

Voor dynamische prijzen hebt  u een slimmer meter nodig omdat uw factuur gemaakt wordt op basis van uurtarieven. Heeft u nog geen slimme meter dan helpt NieuweStroom u deze aan te vragen.

N

Totale controle

U heeft real-time inzicht in de beursprijzen, uw werkelijke verbruik en uw sluimerverbruik.  Door inzicht kunt u piekprijzen (deels) vermijden. Zo kunt u nog makkelijk besparen en verder verduurzamen.

N

Geen vast contract

U kunt ieder moment uw maandelijkse contract opzeggen (zonder boete zoals bij veel andere energieleveranciers).

N

Kosteloos bijdragen aan de energietransitie

Steeds meer ‘slimme’ apparaten en besparingstools kunnen ingezet worden met dynamische energie. Zo draagt u direct bij aan de Nederlandse energietransitie.

N

Dynamische prijzen en zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan kunnen dynamische prijzen interessant zijn. De dagprijs voor stroom is doorgaans hoger dan de nachtprijs. Uw zonnepanelen wekken overdag misschien meer op dan nodig en ‘s nachts verbruikt u wel wat. U levert dus terug in de dure uren en neemt af in de goedkope uren.
Een gemiddelde dag op EPEX heeft twee prijspieken. Op dat moment is de vraag groter dan het aanbod. De eerste prijspiek ligt tussen 7 uur en 11uur, de tweede prijspiek ligt tussen 16 uur en 20 uur. Daartussen ligt het prijsplateau wat lager dan de pieken, maar uiteraard hoger dan de prijzen ’s nachts. Oost-west daken profiteren maximaal van deze prijspieken. Een zuid-dak heeft langer voordeel van het verhoogde prijsniveau in het plateau en pakt ook een deel van beide prijspieken mee.

‘De prijs kan laag zijn of hoog, maar je betaalt nooit teveel. Bij NieuweStroom zijn de prijzen zoals ze zijn. Dat spreekt mij aan.’

Gerry en Mia Essens

Varkenshouder uit Gemonde

‘In de zomermaanden, wanneer ik veel moet ventileren, gaat de prijs op markt fors onderuit. In mijn situatie ideaal.’

Theo Coumans

Kalkoenhouder

De dynamische tarieven veranderen per uur: ‘Bij een vast tarief betaal je uiteindelijk toch te veel.’

Lennard Lamberts

Melkveehouder

Vrijblijvend aanbod

Wilt u ook een lagere energierekening zonder ieder jaar over te hoeven stappen? Vraag dan een vrijblijvend voorstel aan bij NieuweStroom met collectieve voorwaarden door op onderstaande knop te klikken.

Nieuws over dynamische prijzen

Besparen met dynamische prijzen

Veel energieleveranciers bieden grotere bedrijven momenteel nog geen vast contract of hebben nog hoge vaste tarieven. Een andere manier om energie af te nemen is via dynamische prijzen. LTO Ledenvoordeel heeft een partnership met energieleverancier NieuweStroom. Bij...

Veel ondernemers stappen nu over op dynamische energietarieven

Veel ondernemers stappen nu over op dynamische energietarieven

Het is natuurlijk niet nieuw maar in deze energiecrisis verbreden veel mensen hun horizon. De kranten staan er bol van: Tienduizenden Nederlanders stappen over op energie met wisselende tarieven die direct gekoppeld zijn aan de Epex. Dynamische tarieven zijn iets...

De voordelen van dynamische stroom

De voordelen van dynamische stroom

Energiecontracten met dynamische prijzen zijn contracten waarbij de tarieven voor elektriciteit en gas direct gekoppeld zijn aan de prijzen op de markt. Daar kun je voordeel van hebben. Zoals laatst toen windmolens tijdens een storm zoveel stroom opwekten dat...