Selecteer een pagina

Alles over stroom en gas

Moet ik mijn energieprijzen vastzetten of flexibel laten lopen? Beide zijn goede strategieën voor de zakelijke afnemer wat ons betreft. Wilt u zekerheid van een vast bedrag per kWh of m3 dan kiest u voor elektriciteit en aardgas van Audax Renewables of Greenchoice.  Wilt u liever gebruik maken van dal- en piekuren en direct de marktprijzen volgen dan kiest u voor de dynamische tarieven van NieuweStroom.

Kiest u voor vaste, variabele of dynamische tarieven?

Gegarandeerd zijn van een goede prijs kan via de gezamenlijke inkoop van het ledenvoordeel. U bent daardoor zeker van een vast tarief gedurende de gehele looptijd voor 1 jaar of voor 3 jaar  (indien beschikbaar). Bij een verdere stijging van de energiemarkt kan een keuze voor vaste tarieven voordelig uitpakken. Het nadeel kan zijn dat u niet meeprofiteert van prijsdalingen zoals bij dynamische tarieven en dat u voor een bepaalde tijd vast zit aan het contract. Kijk en vergelijk goed bij een nieuw contract, want voor elke situatie kan het advies anders zijn. We helpen u graag op weg!

Wekt u zelf stroom op?

Wanneer u energie teruglevert, met bijvoorbeeld zonnepanelen of een windmolen, op een kleinzakelijke aansluiting (maximaal 3x80A) krijgt u te maken met salderen. Maar hoe werkt dat bij de verschillende contracten?

Vaste tarieven

Wilt u zekerheid van een vast bedrag per kWh of m3 dan kiest u voor elektriciteit en aardgas van Greenchoice. Zij levert 100% groene Nederlandse stroom en CO₂-gecompenseerd gas en heeft goede voorwaarden voor u. Sluit u nu aan bij het grootste agrarische collectief voor boerenstroom.

+  Zekerheid prijs
+ Blijvend voordelig (ook bij verlenging)

  Niet profiteren van prijsdalingen
  Vaste looptijd contract

Vaste tarieven

Audax Renewables is de energieleverancier met meer dan 20 jaar ervaring in de zakelijke- en agrarische markt, die u een eerlijke en transparante vaste prijs geeft. Wilt u groene stroom of CO₂-gecompenseerd gas? Dan kan dat ook! Profiteer nu van de collectieve vaste tarieven.

+ Korting op de vaste leveringskosten
+ Goede bereikbaarheid

Niet profiteren van prijsdalingen
Vaste looptijd contract

Variabele tarieven

Als uw vaste tarief afloopt en niet actief verlengt krijgt u automatisch een variabel tarief.  De variabele tarieven wisselen meestal ieder half jaar.  De leverancier moet u minimaal 30 dagen van tevoren informeren over de nieuwe tarieven.
In het verleden werd het variabele tarief vaak niet geadviseerd omdat het duurdere optie was vanwege de opslag voor het risico van de leverancier.

+ Geen vast contract
+ Vast zetten later mogelijk
+ Profiteren als energieprijs daalt

Vaak duurder
Geen Zekerheid

Dynamische tarieven

Dankzij de slimme meter is het mogelijk om uw energieverbruik per dag of zelfs per uur af te rekenen. Dynamische of flexibele tarieven van NieuweStroom zijn interessant omdat er geen risico-opslag doorberekend wordt, zoals bij vaste tarieven. Vooral gunstig als u er gebruik van maakt tijdens daluren.

+ Transparantie
+ Geen vast contract
+ Vaak voordeliger

Geen keuze van aanbieder
Onvoorspelbaarheid energiemarkt

Waar moet ik op letten bij energie vergelijken?

Veelgestelde vragen

Onze energieadviseurs krijgen regelmatig vragen over stroom en gas, daarom hebben we de meestgestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

 088 888 67 77

 info@ltoledenvoordeel.nl

Op weg naar een beter milieu…

Met OK Gas

CO₂ gecompenseerd gas

Leden kunnen gebruik maken van de collectieve inkoop van propaangas van OK Gas. Zowel voor tanks als voor gasflessen. De CO₂-uitstoot van het gasverbruik wordt 100% gecompenseerd.

Nieuws over energie

Maak gebruik van duurzamheidssubsidies in 2024

Maak gebruik van duurzamheidssubsidies in 2024

Produceert u hernieuwbare energie of heeft u maatregelen getroffen om CO₂-uitstoot te verminderen? Dan kunt u als agrarisch ondernemer mogelijk gebruik maken van verschillende financiële regelingen en subsidies. Kleinzakelijke ondernemers (maximaal 3×80 Ampère) kunnen...

Lees meer
Pas op voor louche energieverkopers

Pas op voor louche energieverkopers

Het is mogelijk dat verkopers hun verhaal mooier doen laten lijken dan het daadwerkelijk is. Zet daarom nooit direct uw handtekening en geef altijd aan dat u er nog even over na wil denken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van
ons aanbod?

Meld u dan aan voor de
Nieuwsbrief Ledenvoordeel.