Selecteer een pagina

Vijf aandachtspunten bij telefonische verkoop energie

door | 24 april 2018

De laatste tijd krijgen veel leden telefoontjes van verschillende energiecollectieven om over te stappen, danwel zich aan te sluiten bij het betreffende collectief. In principe is er niets mis met telefonische acquisitie. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar u goed op moet letten bij telefonische verkoop. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Of vraag een vrijblijvende offerte aan

1. Zorg er altijd voor dat u het aanbod vrijblijvend naar u toegestuurd krijgt per email of per post voordat u een contract aangaat. Op deze manier kunt u het voorstel op uw gemak bekijken en vergelijken met offertes van andere leveranciers. Indien gewenst kunt u het voorstel altijd door LTO Ledenvoordeel laten beoordelen en vergelijken.

2. Wees extra op uw hoede bij onbekende partijen. Heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van de partij? Neem dan even contact met ons op voordat u akkoord gaat.

3. Er worden vaak flinke besparingen beloofd op de maandlasten. Soms zelfs zonder dat men weet wat uw huidige verbruik en kosten zijn. Het gevolg hiervan kan zijn dat u per maand minder betaald, maar flink moet bijbetalen bij de jaarafrekening. Vergelijk daarom altijd het voorstel met actuele tarieven van andere aanbieders.

4. Vergelijk de juiste tarieven met elkaar. De ene leverancier communiceert prijzen inclusief- en de ander exclusief energiebelasting en BTW. Bij andere aanbieders zit er geen regiotoeslag in bij het gastarief. Zorg er derhalve altijd voor dat u de kale leveringstarieven en de vaste leveringskosten met elkaar vergelijkt. Komt u er niet uit, dan kunnen wij u hier mee helpen.

5. Vraag altijd om een bevestiging in uw mailbox. Mocht u nadien toch van het contract af willen, houd er dan rekening mee dat er een wettelijke bedenktijd van 14 dagen bestaat. Gelijk actie ondernemen dus.

U kunt iedere werkdag contact opnemen met onze adviseurs bij twijfels en vragen of voor betrouwbare vergelijkingen en besparingscalculaties. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

t: 088 888 6777 e: info@ltoledenvoordeel.nl

Bij LTO Ledenvoordeel gaat u pas een overeenkomst aan met Greenchoice als u deze overeenkomst ondertekend heeft en heeft opgestuurd.

Vraag een vrijblijvende offerte aan