Selecteer een pagina

Hitte stelt elektrische installaties van stallen op de proef

door | 2 augustus 2018

Iedere stalbrand is er een te veel. Helaas neemt het aantal stalbranden nog niet af en staat de teller dit jaar al op 29. Veel ondernemers willen hier graag wat aan doen. Een goede stap is een periodieke keuring van de elektrische installaties. Door een toename van gebruik van staltechniek zoals luchtwassers zien we dat de risico’s op brand groter zijn geworden.

Combinatie van oorzaken

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen, maar vaak is er sprake van een combinatie van onderstaande factoren:

  • Knaagdieren tasten bijvoorbeeld kabels aan;
  • Installaties worden extra op de proef gesteld, bijvoorbeeld tijdens een hittegolf;
  • Stof en spinnenwebben. Zorgen ervoor dat warmte niet weg kan;
  • Ondeugdelijke installaties. Helaas komt slecht installatiewerk ook voor bij nieuwbouw.

Elektra keuren voorkomt veel narigheid

Je bedrijf is je levenswerk. Iedere boer is daar zuinig op. LTO vindt dat preventie begint met goede periodieke keuringen van elektrische systemen. Een regelmatige keuring van uw elektrische installatie geeft inzicht in de kwaliteit van de installatie. U signaleert eventuele mankementen tijdig en kunt ze verhelpen voordat ze tot uitval, brand of ongevallen leiden. Door uw LTO-lidmaatschap kunt u nu profiteren van wel 20% korting op de Agro Elektra Inspectie en andere soorten elektra inspectie. Van Empel is volledig SCIOS gecertificeerd en werkt landelijk.

Warmtemeting brengen soms kritieke aandachtspunten naar voren.

Vereist bij meeste verzekeraars

U kunt bij uw verzekeraar informeren welke inspectie geschikt is voor uw bedrijf. Bijna altijd is deze inspectie zelfs verplicht. Niet keuren kan zelfs leiden tot problemen bij schade-uitkering. Maar zover wilt niemand het natuurlijk laten komen!

De tip van LTO Ledenvoordeel is om de Agro Elektra Inspectie dit jaar nog te doen. U zit dat weer voor 5 jaar goed en heeft u gelijk de veiligheid van uw stal vergroot. Vanaf 2019 stellen verzekeraars andere eisen aan de uitgevoerde inspectie. Hierdoor gaat inspecteren arbeidsintensiever worden en wat duurder.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.ltoledenvoordeel.nl/veiligheid/aei/

tot - 5%

Laat uw technische installaties keuren tegen scherpe tarieven door Parkstad Inspecties

Lees verder

Veiligheid