Selecteer een pagina

Gratis advies over asbestsanering

door | 6 september 2019

Leden van LTO kunnen bij de sanering van het asbest op hun stallen gebruik van de gratis dienstverlening van Eterclean en van de cashbackregeling van LTO Ledenvoordeel.
‘Bij het saneren van asbest komt veel kijken’, vertelt Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel. ‘Stallen moeten leeg, het erf moet veegschoon zijn, rommel moet verwijderd worden uit de buurt van het gebouw met asbest en het gras moet gemaaid zijn en bomen bij het gebouw gesnoeid.’

‘Als dat niet in orde is, kan een aannemer die asbest komt saneren, besluiten om weer te vertrekken of om kosten te maken om de situatie gelijk in orde te brengen. Zulke situaties moet je voorkomen’, waarschuwt Schuitemaker. ‘Ze zijn soms best streng.’

Samenwerkingsverband
Een bezoek van Eterclean kan dergelijke situaties voorkomen. Het bezoek is gratis. Eterclean is een samenwerkingsverband tussen golfplatenbedrijf Eternit en een netwerk van gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven die voldoen aan de strengste normen.

Gratis keukentafelgesprek
LTO-leden kunnen via LTO Ledenvoordeel een gratis keukentafelgesprek krijgen van Eterclean. Dan wordt alles doorgenomen wat bij de asbestsanering komt kijken en aan de hand van een ronde over het bedrijf krijgen de leden advies over de sanering op die locatie.

Het verslag van het bezoek komt in een rapportje. Leden kunnen dat vervolgens gebruiken om offertes aan te vragen bij de gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven waar Eterclean mee samenwerkt.

‘Wij zijn deze samenwerking aangegaan met Eterclean om het saneren van asbestdaken voor LTO-leden zo makkelijk mogelijk te maken’, vertelt Schuitemaker. ‘Veel leden maakten al gebruik van deze gratis dienstverlening.

Cashbackregeling
Vervolgens maken zij ook vaak de keuze om gebruik te maken van de cashback-regeling die LTO Ledenvoordeel biedt. Schuitemaker legt uit hoe die werkt: Leden die bij vervanging van een asbestdak gebruik maken van materialen van Eternit/Kingspan en dat vóór de montage melden bij LTO Ledenvoordeel, krijgen na afloop van het project 0,35 euro per vierkante meter terug. LTO Ledenvoordeel maakt dat over op basis van de factuur van de renovatie, nadat het is gecontroleerd door Eternit. Dat gaat al snel om een paar honderd euro.

Vrije keus leverancier
Als LTO-lid heeft u de vrije keuze in het selecteren van uw aannemer of leverancier en u spreekt zelf een mooie prijs met hem af voor het project. Om recht te hebben op de cashbackactie van 0,35 euro per vierkante meter, is het belangrijk dat u samen met de aannemer kiest voor het geselecteerde dakmateriaal van Eternit of Kingspan Insulation.

 

Naar het aanbod
Asbestsanering