Selecteer een pagina

Energiecontracten… hoe zit dat precies?

door | 23 mei 2019

Vaste tarieven vergelijken met dynamische prijzen gaat niet omdat we vooraf niet weten wat de toekomstige prijzen zijn. Bent u bereid risico te nemen, dan kunt u voordeel hebben van dynamische tarieven. Omdat LTO Ledenvoordeel met verschillende aanbieders werkt kunt u altijd snel overstappen naar een vaste overeenkomst. Vaste tarieven zijn onderling wel te vergelijken.

Vaste tarieven

LTO Ledenvoordeel biedt sinds 2018 energie van meerdere aanbieders aan: Naast het vertrouwde Greenchoice aanbod is er een concurrerend eigen energiehuismerk Profito Energie. Beide aanbieders bieden voordeel dankzij vaste tarieven van 1 of 3 jaar. Vaste tarieven bieden veel zekerheid en zijn gemakkelijk te vergelijken. Wij raden ook altijd aan om tarieven te vergelijken.

Veel energiebedrijven rekenen een maandbedrag voor u uit. Wij vinden deze methode vaak onduidelijk om twee redenen: Ten eerste wordt er vaak geen rekening gehouden met een hogere aansluitwaarde. Ten tweede kan er een zitten in het verbruik waarvan uitgegaan wordt. Zomaar kiezen voor het laagste maandbedrag kan soms leiden tot een vervelende hoge jaarafrekening. U kunt dan zelfs flink duurder uit zijn. LTO Ledenvoordeel helpt u graag met het vergelijken. Zijn wij een keer niet goedkoper, dan zeggen we dat ook gewoon eerlijk.

Dynamische prijzen

Een heel ander aanbod is op basis van dynamische prijzen van NieuweStroom. De tarieven staan van te voren niet vast en verschillen per uur. De dagmarktprijs wordt hierbij gevolgd. Tarieven kunnen zowel omhoog als omlaag gaan. Omdat u zelf het risico draagt betaalt u geen risico/opslag. Mede hierdoor kunnen dynamische prijzen de grootste kans geven op de laagste prijs. Deze kans neemt verder toe wanneer u energieverbruik wat bewuster gaat plannen buiten de spitstarieven. Op onze website vindt u de actuele uurprijzen en een interessante uitlegvideo.

Hoe kan ik advies krijgen?

Stuur onze helpdesk een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. LTO Ledenvoordeel kiest er bewust voor om klanten niet te bezoeken. Wij zien namelijk dat bedrijven die kleinzakelijke klanten wel bezoeken te maken krijgen met hoge wervingskosten. Dit vertaalt zich soms in adviseurs die iets te graag hun contract willen verkopen, terwijl ze een bonus moeten doorrekenen in de tarieven. Bij LTO Ledenvoordeel staan leden altijd voorop. Leden mogen daarom altijd een eerlijk advies verwachten.

Energie