Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen over stroom en aardgas

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze adviseurs via 088 888 6777 of info@ltoledenvoordeel.nl.

Energie / Algemeen

LTO leden kunnen op dit moment via LTO Ledenvoordeel terecht bij twee energieleveranciers: Greenchoice en NieuweStroom. Elk van deze leveranciers heeft sterke punten.

Greenchoice levert bijvoorbeeld 100% groene stroom die is opgewekt op bedrijven van LTO-leden. Het aanbod van Greenchoice betreft vaste tarieven voor stroom en gas voor één jaar en voor drie jaar.
Bij NieuweStroom is de prijs van stroom en gas gekoppeld aan de dynamische prijzen van de daghandelsbeurs EPEX. Daardoor variëren deze prijzen per uur of per dag. U heeft dan minder zekerheid over de prijs, maar u weet dan wel zeker dat u altijd de kale marktprijs betaalt, zonder risico-opslag van een leverancier.

Is uw adres nog niet aangesloten op aardgas? Dan kunt u gebruik maken van een propaangastank van OK Gas.

Neem voor een onafhankelijk advies wat bij uw situatie past contact op met een van onze medewerkers.

Het standaard aanbod van stroom en gas via LTO is gericht op de klein zakelijke afnemer. Ook leden zonder bedrijf(‘consumenten’) kunnen gebruik maken van het aanbod.

Heeft u een grootzakelijke aansluiting dan kunnen wij aan de hand van uw verbruiksgegevens een offerte op maat laten maken. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van LTO ledenvoordeel.

Kleinzakelijk (MKB) Grootzakelijk
Stroom
U betaalt een vast bedrag per maand (voorschot)
Uw meterstand wordt maandelijks geregistreerd
U ontvangt een jaarlijkse afrekening U ontvangt een maandelijkse afrekening
Uw aansluiting is maximaal
3 x 80 Ampère
Uw aansluiting is hoger dan
3 x 80 Ampère
Aardgas
uw aardgasmeter is geschik voor minder 40 m3 per uur
uw aardgasmeter is geschikt voor meer dan 40 m3 per uur

 

Er zijn verschillende typen overeenkomsten:

 • Vaste overeenkomst voor 1 jaar
  Leden besparen met deze overeenkomst gemiddeld het meest.
 • Vaste overeenkomst voor 3 jaar
  Met dit type contract bent u langer verzekerd van de scherpe tarieven.
 • Variabele overeenkomst
  De tarieven wijzigen gedurende de looptijd. Het contract doorgaans direct overgezet worden in een vast contract.
 • Overeenkomst o.b.v. Dynamische prijzen
  De tarieven bewegen mee met de marktprijs. Het contract kan per maand opgezegd worden.
 • Offerte op maat voor grootzakelijke aansluitingen
  Voor leden met een grootzakelijke aansluiting wordt een offerte op maat gemaakt.

Dan stopt de energielevering gelukkig niet ineens. Als uw energiecontract afloopt, dan is het wettelijk zo geregeld dat het contract automatisch wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, dat maandelijks opzegbaar is. Vanaf dat moment betaalt u de variabele tarieven van jouw energieleverancier, die doorgaans hoger zijn dan de tarieven die u voorheen betaalde. In de meeste gevallen krijgt u van uw huidige leverancier een nieuw voorstel om opnieuw tarieven voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar vast te leggen.

Is het een goed voorstel?
Wilt u weten of u een goed aanbod heeft gekregen of het laten vergelijken met anderen? Bel of mail dan met onze adviseurs. Zij geven u een vrijblijvend en onafhankelijk advies.

Uw contract loopt via LTO Ledenvoordeel
Als uw contract bij Greenchoice bijna afloopt kunt u via LTO Ledenvoordeel een nieuw voorstel vragen: Vaste tarieven
Indien er vlak voor de einddatum een gezamenlijke inkoopronde georganiseerd wordt brengen wij u daarvan op de hoogte via de mail.
Bij de dynamische tarieven van NieuweStroom is er geen sprake van een einddatum. De levering zal plaats vinden volgens de afgesproken condities. Indien condities veranderen wordt u daarvan per mail op de hoogte gebracht.

Blijf op de hoogte van acties rondom energie via onze nieuwsbrief.

Dat varieert per leverancier, vaak kost het een paar weken om alles te regelen. We zorgen bij overstappen dat uw nieuwe energiecontract netjes aansluiten op uw lopende overeenkomst.
Als er spoed is neem dan contact op met onze energieadviseurs.

Meterstanden: Ongeveer 2 weken voordat u wisselt, ontvang u een verzoek uw standen zelf op te nemen en door te geven.
Termijnbedrag: De nieuwe leverancier bepaalt op basis van uw jaarverbruik en de tarieven het nieuwe termijnbedrag. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

Greenchoice

Ja, er is een gespecificeerde nota die u per mail ontvangt. Via Mijn Greenchoice Zakelijk heeft u inzicht in uw verbruik en kunt u uw nota’s downloaden.

Ja, er staat bij dat het via het collectief van LTO Ledenvoordeel loopt.

Groene stroom die is opgewekt in Nederland door boeren en tuinders.

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas.

Greenchoice hanteert dezelfde tarieven als de leveringstarieven voor teruglevering. Als u meer teruglevert dan dat u verbruikt dan ontvangt u een vast bedrag. Lees meer over salderen bij Greenchoice

Om uw tarieven te bekijken dient u in te loggen bij Greenchoice

Variabele tarieven worden een aantal keren per jaar gewijzigd. Bekijk de actuele tarieven op Mijn Greenchoice Zakelijk.

Heeft u een slimme meter? Dan kunt u kiezen voor een enkel- of een dubbeltarief.

Bij het dubbeltarief wisselt u tussen het normale tarief en het daltarief. Het normale tarief is geldig op weekdagen tussen 7:00 en 23:00 uur. En het daltarief geldt ’s nachts tussen 23.00 en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen. In Noord-Brabant en Limburg geldt het daltarief tussen 21:00 en 7:00 uur.

Als uw contract afloopt gaat u over naar variabele tarieven. Deze wijzigen maandelijks.

Ja, u krijgt iedere maand bericht over de nieuwe tarieven.

Loopt uw contract bijna af, dan kunt u vanaf twee maanden van tevoren uw persoonlijke verlengaanbod bekijken via Mijn Greenchoice Zakelijk.
LTO Ledenvoordeel organiseert regelmatig gezamenlijk inkooprondes en houdt u op de hoogte via mail.

Antwoord: Ja u kunt bellen met Greenchoice op 010-8500663 en de zakelijke klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur.

NieuweStroom

Dankzij de slimme meter is het mogelijk om uw energieverbruik per dag of zelfs per uur af te rekenen. Deze dynamische of flexibele tarieven zijn interessant omdat er geen risico doorberekend wordt, zoals bij vaste tarieven. Vooral gunstig als u er gebruik van maakt tijdens daluren. Bij NieuweStroom bedoelen we de marktprijs plus onze vaste transparante opslag per kWh/m³.

Deze kunt u vinden op: Stroom-handelsbeurs – NieuweStroom.

NieuweStroom biedt grijze en groene stroom aan. Bij groene stroom heeft u de keuze uit Europese wind, Nederlandse wind en Nederlandse zon.

Ja, u kunt terugleveren. U ontvangt voor uw teruglevering de EPEX/APX-prijs  in het uur van teruglevering.

NieuweStroom hanteert uiteraard de wettelijke verplichting m.b.t. saldering voor kleinzakelijke aansluitingen. Het door NieuweStroom aan grootzakelijke verbruikers te betalen teruglevertarief en de afslag die samenhangen met de teruglevering van elektriciteit door producent aan NieuweStroom zijn neergelegd in de terugleveringsovereenkomst.

Ja u heeft een slimme meter nodig zodat het verbruik of de teruglevering per uur kan worden uitgelezen.

NieuweStroom probeert uw voorschot voor de komende maand zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten van die maand te laten aansluiten. Daarom verwerkt NieuweStroom altijd de verwachte marktprijs voor komende maand in uw voorschot die bekend is als NieuweStroom uw voorschot opmaakt. Dit is meer dan ooit een momentopname. Begin van elke maand maakt NieuweStroom namelijk uw voorschot op voor de volgende maand. Achteraf verrekent NieuweStroom uiteraard uw werkelijke verbruik aan de werkelijke marktprijzen.

Een maandbedrag word afgestemd op uw te verwachten verbruik en een mandaatbedrag is de incassomachtiging waarvoor NieuweStroom maximaal mag afschrijven in een bepaalde maand.

Ja dat heeft u. Meer informatie hierover vindt u op: Mijn NieuweStroom – NieuweStroom

Meer informatie over Nieuwe Stroom kunt u vinden op: Klantenservice – NieuweStroom

Contact Nieuwe Stroom Contactform – NieuweStroom