Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen over stroom en aardgas

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze adviseurs via 088 888 6777 of info@ltoledenvoordeel.nl.

Energie / Algemeen

Dan stopt de energielevering gelukkig niet ineens. Als uw energiecontract afloopt, dan is het wettelijk zo geregeld dat het contract automatisch wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, dat maandelijks opzegbaar is. Vanaf dat moment betaalt u de variabele tarieven van jouw energieleverancier, die doorgaans hoger zijn dan de tarieven die u voorheen betaalde. In de meeste gevallen krijgt u van uw huidige leverancier een nieuw voorstel om opnieuw tarieven voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar vast te leggen.

Is een goed voorstel?
Wilt u weten of u een goed aanbod heeft gekregen of het laten vergelijken met anderen? Bel of mail dan met onze adviseurs. Zij geven u een vrijblijvend en onafhankelijk advies.

Er zijn verschillende typen overeenkomsten:

 • Vaste overeenkomst voor 1 jaar
  Leden besparen met deze overeenkomst gemiddeld het meest.
 • Vaste overeenkomst voor 3 jaar
  Met dit type contract bent u langer verzekerd van de scherpe tarieven.
 • Variabele overeenkomst
  De tarieven wijzigen gedurende de looptijd. Het contract doorgaans direct overgezet worden in een vast contract.
 • Overeenkomst o.b.v. Dynamische prijzen
  De tarieven bewegen mee met de marktprijs. Het contract kan per maand opgezegd worden.
 • Offerte op maat voor grootzakelijke aansluitingen*
  Voor grootzakelijke leden wordt een offerte op maat gemaakt.

Het standaard aanbod van stroom en gas via LTO is gericht op de klein zakelijke afnemer. Ook leden zonder bedrijf(‘consumenten’) kunnen gebruik maken van het aanbod.

Heeft u een grootzakelijke aansluiting dan kunnen wij aan de hand van uw verbruiksgegevens een offerte op maat laten maken. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van LTO ledenvoordeel.

Kleinzakelijk (MKB) Grootzakelijk
Stroom
U betaalt een vast bedrag per maand (voorschot)
Uw meterstand wordt maandelijks geregistreerd
U ontvangt een jaarlijkse afrekening U ontvangt een maandelijkse afrekening
Uw aansluiting is maximaal
3 x 80 Ampère
Uw aansluiting is hoger dan
3 x 80 Ampère
Aardgas
uw aardgasmeter is geschik voor minder 40 m3 per uur
uw aardgasmeter is geschikt voor meer dan 40 m3 per uur

 

Meterstanden: Ongeveer 2 weken voordat u wisselt, ontvang u een verzoek uw standen zelf op te nemen en door te geven.
Termijnbedrag: De nieuwe leverancier bepaalt op basis van uw jaarverbruik en de tarieven het nieuwe termijnbedrag. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

Dat varieert per leverancier, vaak kost het een paar weken om alles te regelen. We zorgen bij overstappen dat uw nieuwe energiecontract netjes aansluiten op uw lopende overeenkomst.
Als er spoed is neem dan contact op met onze energieadviseurs.

Voor Greenchoice krijgt vanuit LTO Ledenvoordeel een paar maanden voor de einddatum een seintje en het aanbod om mee te doen aan de eerstvolgende kwartaalbatch.
Profito zal ongeveer 1 tot 2 maanden voor de einddatum een nieuwe voorstel doen.
Bij NieuweStroom is er geen sprake van een einddatum. De levering zal plaats vinden volgens de afgesproken condities. Indien condities veranderen wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Update 30-3-2022
Omdat op dit moment de prijzen op de energiemarkt uitzonderlijk hoog zijn, kunt u momenteel geen contract voor vaste tarieven afsluiten bij Greenchoice en Profito.
Zodra dit weer kan laten wij u dat weten via de website en onze nieuwsbrief.

 

Greenchoice

Antwoord: Ja u kunt bellen met Greenchoice op 010-8500663 en de zakelijke klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur.

Momenteel is het niet mogelijk om een verlengingsvoorstel te krijgen voor een vast contract.

Ja, u krijgt iedere maand bericht over de nieuwe tarieven.

Als uw contract afloopt gaat u over naar variabele tarieven. Deze wijzigen maandelijks.

Heb je een slimme meter? Dan kun je kiezen voor een enkel- of een dubbeltarief.

Bij het dubbeltarief wissel je tussen het normale tarief en het daltarief. Het normale tarief is geldig op weekdagen tussen 7:00 en 23:00 uur. En het daltarief geldt ’s nachts tussen 23.00 en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen. In Noord-Brabant en Limburg geldt het daltarief tussen 21:00 en 7:00 uur.

Variabele tarieven zijn op dit moment een maand geldig (april 2023).

Om uw tarieven te bekijken dient u in te loggen bij Greenchoice

Greenchoice hanteert dezelfde tarieven als de leveringstarieven voor teruglevering.

Als u meer teruglevert dan dat u verbruikt dan ontvangt u een netto teruglevering van 11 cent per kWh tot max. 10.000 kWh. Klanten die meer dan 10.000 kilowattuur opwekken krijgen over hun gehele volume het kale leveringstarief.

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas.

Groene stroom die is opgewekt in Nederland door boeren en tuinders.

Ja. De correspondentie en facturen van Greenchoice is duidelijk voorzien van het LTO Ledenvoordeel logo.

Ja, er is een gespecificeerde nota die u per mail ontvangt. Via mijn.greenchoice.nl heeft u inzicht in uw verbruik en uw nota’s downloaden.

Greenchoice biedt volgens ons onderzoek de beste voorwaarden op de markt voor het terugleveren van energie: Alle klanten van Greenchoice kunnen onbeperkt terugleveren tegen het volledige leveringstarief. Daarnaast is er nog een aantrekkelijke regeling voor als u meer teruglevert als dat u verbruikt (mits u onder de 10.000 kWh blijft). Lees meer over salderen.

NieuweStroom

Meer informatie over Nieuwe Stroom kunt u vinden op: Klantenservice – NieuweStroom

Contact Nieuwe Stroom Contactform – NieuweStroom

Ja dat heeft u. Meer informatie hierover vindt u op: Mijn NieuweStroom – NieuweStroom

Een maandbedrag word afgestemd op uw te verwachten verbruik en een mandaatbedrag is de incassomachtiging waarvoor NieuweStroom maximaal mag afschrijven in een bepaalde maand.

NieuweStroom probeert uw voorschot voor de komende maand zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten van die maand te laten aansluiten. Daarom verwerkt NieuweStroom altijd de verwachte marktprijs voor komende maand in uw voorschot die bekend is als NieuweStroom uw voorschot opmaakt. Dit is meer dan ooit een momentopname. Begin van elke maand maakt NieuweStroom namelijk uw voorschot op voor de volgende maand. Achteraf verrekent NieuweStroom uiteraard uw werkelijke verbruik aan de werkelijke marktprijzen.

Ja u heeft een slimme meter nodig zodat het verbruik of de teruglevering per uur kan worden uitgelezen.

NieuweStroom hanteert uiteraard de wettelijke verplichting m.b.t. saldering voor kleinzakelijke aansluitingen. Het door NieuweStroom aan grootzakelijke verbruikers te betalen teruglevertarief en de afslag die samenhangen met de teruglevering van elektriciteit door producent aan NieuweStroom zijn neergelegd in de terugleveringsovereenkomst.

Ja u kunt terug leveren. U ontvangt de EPEX(APX-prijs voor uw terug levering in het uur van terug levering

NieuweStroom biedt grijze en groene stroom aan. Bij groene stroom heeft u de keuze uit Europese wind, Nederlandse wind en Nederlandse zon.

Deze kunt u vinden op: Stroom-handelsbeurs – NieuweStroom.

Dankzij de slimme meter is het mogelijk om uw energieverbruik per dag of zelfs per uur af te rekenen. Deze dynamische of flexibele tarieven zijn interessant omdat er geen risico doorberekend wordt, zoals bij vaste tarieven. Vooral gunstig als u er gebruik van maakt tijdens daluren. Bij NieuweStroom bedoelen we de marktprijs plus onze vaste transparante opslag per kWh/m³.