LTO Energie en Greenchoice ondersteunt haar klanten die zelf stroom opwekken met goede voorlichting en een hoge vergoeding voor de teruglevering. Hierdoor is Greenchoice inmiddels de grootste inkoper van zonnestroom in Nederland.

Dit zijn de voordelen die u als opwekker van zonnestroom bij Greenchoice heeft:

 • U kunt uw eigen verbruik volledig salderen met door uzelf opgewekte energie.
 • Verbruikt u meer dan dat u teruglevert? Dan betaalt u tegen het extra voordelige zonnestroomtarief.
 • Levert u meer terug dan dat u verbruikt? Dan biedt Greenchoice u de hoogste vergoeding.
 • Teruggeleverde energie wordt apart geregistreerd in onze administratie. U ontvangt altijd een aparte nota voor de verbruikte energie en een aparte nota voor de door u teruggeleverde energie. Hierdoor heeft u altijd een overzicht van de verbruikte en teruggeleverde kilowatturen.
 • Greeenchoice controleert voor u of de netbeheerder de terug geleverde zonnestroom daadwerkelijk heeft afgetrokken van de stroom die is verbruikt.

Verbruik en teruglevering volledig salderen

Greenchoice verrekent uw teruggeleverde energie volledig met uw verbruikte energie. Dit heet salderen en betekent dat bij het opmaken van de jaarnota het geregistreerde elektriciteitsverbruik wordt verminderd met de geregistreerde hoeveelheid teruggeleverde zonnestroom. Dit is het saldo van uw verbruik en teruglevering.De margeregel is vanaf 01-01-2016 beëindigd.

De nieuwe terug vergoeding in 2016.

 • 11 cent (excl. btw) vergoeding per netto teruggeleverde kilowattuur – tot een maximum van 10.000 kilowattuur netto teruglevering per jaar
 • Bij netto teruglevering hoger dan 10.000 kilowattuur per jaar wordt de vergoeding over het geheel aan netto teruglevering gelijk aan het kale leveringstarief
 • Dit geldt zowel voor klanten met een analoge als digitale meter.

Wat u moet regelen om te kunnen salderen bij Greenchoice

Om voor saldering in aanmerking te komen, dient u aan de volgende eisen te voldoen:

 • U bent een kleinverbruiker. U heeft dus een aansluiting van maximaal 3x80A.
 • U dient te beschikken over een elektriciteitsmeter met terugleverregistratie. Dit is één elektriciteitsmeter die naast uw elektriciteitsverbruik ook de teruggeleverde zonnestroom registreert. Dit is een andere meter dan een bruto productiemeter, welke u nodig heeft voor de SDE regeling of de opbrengstmeter die eventueel is bijgeleverd bij uw zonnepanelen. Mocht u nog geen elektriciteitsmeter met terugleverregistratie hebben dan kunt u deze bestellen bij uw netbeheerder. Als u een zogenaamde draaischijf elektriciteitsmeter (ferrarismeter) heeft dan wordt de teruggeleverde energie automatisch verrekend. De meter zal immers terugdraaien als u meer opwekt dan verbruikt.
 • U dient aan Greenchoice en uw netbeheerder door te geven dat u energie teruglevert. De meterstanden van de teruggeleverde energie kunt u aan Greenchoice doorgeven.

Lees meer over financiële zaken