LTO Ledenvoordeel bij Univé

Als lid van LTO krijgt u korting bij Univé op veel verzekeringen, zoals uw zorgverzekering, autoverzekering of inboedelverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en nog vele andere.

Direct afsluiten bij Univé

Exclusief ledenvoordeel tot 10% korting

Meer controle over uw financiële situatie

Al uw verzekeringen onder één dak

Samen tot de juiste beslissingen komen

De kracht van het collectief

Univé gelooft in de kracht van het collectief en in een persoonlijke aanpak met breed advies, juist als het gaat om verzekeringen. U kunt daarvoor altijd bij een adviseur bij u in de buurt terecht, in één van onze 150 vestigingen.

Onze collectieve verzekeringen bieden een uitgebreide dekking én een scherpe premie. En wanneer u meerdere particuliere verzekeringen afsluit bij Univé, krijgt u een  korting op uw totale premie.

reis-LTO-210x170

Particuliere schadeverzekeringen

Univé Autoverzekering 5%
Univé Motorverzekering 5%
Univé Fietsverzekering 5%
Univé Bromfietsverzekering 5%
Univé Aansprakelijkheidsverzekering Particulier 5%
Univé Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering 5%
Univé Caravanverzekering 5%
Univé Rechtshulpverzekering (rechtsbijstand) 5%
Univé Woonhuisverzekering 5%
Univé Inboedelverzekering 5%

Collectiviteitscode voor de particuliere schadeverzekeringen: 13323
Internetcode: kQ02yC18 (deze code heeft u soms nodig bij het online afsluiten)

AOV

Univé Arbeidsongeschiktheidsverzekering
(Geldt alleen voor een nieuw afgesloten verzekering)
2,5%

Zorgverzekering

Univé Zorgverzekering 9%
+ aanvullende modulaire pakketten Goed, Beter en Best 10%

Collectiviteitscode: 10608
Internetcode: kQ02yC18
(deze code heeft u soms nodig bij het online afsluiten)

Informatie aanvragen of een verzekering afsluiten

Wilt u meer informatie of een particuliere verzekering met collectieve korting afsluiten? Kijk eens op de website van Univé, loop binnen bij Univé, vind de vestiging bij u in de buurt op www.unive.nl/contact of bel 0592-348999 voor persoonlijk advies.

Bent u al bij Univé verzekerd en LTO-lid, maar nog niet collectief? Neem dan contact op met het Univé kantoor bij u in de buurt. Hier kunnen zij het verder voor u regelen.

Direct verzekering afsluiten bij Univé

LTO Ledenvoordeel treedt niet op als tussenpersoon en mag, zoals in de wet financieel toezicht is vastgelegd, geen advies geven over verzekeringsproducten. Laat u altijd adviseren door een erkend tussenpersoon.

Veelgestelde vragen

Univé

Hoeveel korting krijg ik bij Univé?

Bekijk hier hoeveel korting u krijgt.

Posted in: Univé

Wat is de collectiviteitscode van Univé

Voor de particuliere schadeverzekeringen geldt: 13323

Voor de zorgverzekering geldt: 10608
Internetcode: kQ02yC18 (deze code heeft u soms nodig bij het online afsluiten)

Posted in: Univé

Ik heb al een verzekering bij Univé, maar ik krijg nog geen korting. Kan ik nog korting krijgen?

Met uitzondering van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering is het mogelijk om gebruik te maken van de collectieviteitskorting van LTO.

U kunt hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 0592-348 999 of binnen lopen bij het Univé kantoor bij u in de buurt. Kijk hiervoor op unive.nl/contact

Posted in: Univé

Zorgverzekering

Ik maak al gebruik van ledenvoordeel op mijn zorgverzekering. Moet ik nog iets doen?

Wanneer u het afgelopen jaar al gebruik heeft gemaakt van een collectiviteitkorting bij een van deze zorgverzekeraars, hoeft u geen actie te ondernemen. De korting loopt ook volgend jaar door.

Posted in: Zorgverzekering

Hoeveel kan ik ongeveer besparen?

Met een collectieve zorgverzekering bespaart u meer dan € 100,- per verzekerde. Om deze korting te krijgen kiest u voor het LTO collectief. Bij het overstappen geeft u aan dat u lid bent van LTO of u geeft de collectiviteitscode door. U kunt profiteren van aantrekkelijke kortingen bij vijf verschillende verzekeraars. De kortingen zijn van toepassing op de basisverzekeringen en de aanvullende polissen.

Posted in: Zorgverzekering

Kunnen medewerkers ook gebruik maken van korting op de zorgverzekering?

Ja, dit is binnenkort (vanaf 2016) mogelijk dankzij een nieuw collectief. Hier komt in de loop van november 2015 meer informatie over. Wij informeren hierover in de nieuwsbrief.

Buitenlandse medewerkers?
Heeft u buitenlandse medewerkers? Via onze zusterorganisatie LTO Seizoenarbeid kunt u op een aantrekkelijke wijze zorgverzekeringen regelen voor uw buitenlandse werknemers. Bekijk het aanbod op de website van LTO Seizoenarbeid

Posted in: Zorgverzekering

Hoe kan ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Overstappen basisverzekering

Wilt u ook profiteren van een collectieve zorgverzekering via LTO?  Regel dan uw overstap voor 1 januari. U kunt dan namelijk gebruik maken van de overstapservice van de verzekeraars. Uw nieuwe zorgverzekeraar zorgt er voor dat uw oude verzekering wordt opgezegd. Stapt u pas in januari over, dan moet u uw opzegging zelf regelen. U heeft dan tot uiterlijk 1 februari de tijd om uw basisverzekering af te sluiten. Met terugwerkende kracht is de ingangsdatum dan nog 1 januari.

Overstappen aanvullende verzekeringen

Stel dat u voor uw aanvullende verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Dan kan het zijn dat u een medische verklaring moet invullen. Houd er rekening mee dat het extra tijd kost om dit te verwerken! Voor aanvullende verzekeringen geld echter geen acceptatieplicht. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim voor 1 januari aan. U weet dan voor 1 januari of u de aanvullende verzekering van uw keuze bij de nieuwe verzekeraar kunt afsluiten, en moet dan de oude aanvullende verzekering voor 1 januari opzeggen. Kortom: Op tijd overstappen naar een collectieve verzekeringen is dus gemakkelijker.

Posted in: Zorgverzekering

Hooibroei

Hooibroei

Zijn ondernemers op de hoogte van de risico’s?

“Heel veel ondernemers zijn op de hoogte van de risico’s. Toch bespreekt de Univé-adviseur/inspecteur het onderwerp vaak even, het is gewoon een extra puntje van aandacht. Ook wijst hij ze vaak nog op de hooibroeimetingen. Het laten uitvoeren van zo’n meting kan zo veel ellende voorkomen.”

Posted in: Hooibroei

Komt brand door hooibroei nog vaak voor?

“Gelukkig niet meer vaak, maar toch zeker wel regelmatig. Zo’n brand heeft grote gevolgen. Maar ook als er geen brand ontstaat, zijn de gevolgen van hooibroei groot. Door de temperatuurstijging daalt namelijk de voedingswaarde van het hooi. Als de kern van de hooibaal verkoold is, is het ruwvoer waardeloos geworden.”

Posted in: Hooibroei

Wat kunnen agrariërs doen om hooibroei te voorkomen?

“Om de kans op hooibroei te verkleinen kunnen boeren een aantal dingen doen. Goede ventilatie tijdens de opslag en het droog persen van de balen zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Ook het laten sealen van balen is een goede oplossing om hooibroei te voorkomen. Daarnaast: controleer regelmatig de temperatuur van het hooi. Je kunt vrij eenvoudig zelf de temperatuur meten door een stuk betonijzer ongeveer een uur in het hooi te steken. Wordt het ijzer warm? Dan kan dit duiden op hooibroei.”

Posted in: Hooibroei

Bij welke temperatuur moet ik actie ondernemen?

“Als de temperatuur boven de 60 graden komt, is het van belang om elke dag de balen te controleren en de verzekering in te lichten. Ligt de temperatuur boven de 70 graden, dan moet de brandweer meteen worden gebeld. En ook dan is een telefoontje naar uw Univé-adviseur belangrijk. Met onze kennis op het gebied van hooibroei kunnen we de brandweer helpen om de schade te beperken.”

Posted in: Hooibroei

Extra aandachtspunten

  • Wees extra alert op broei bij jonge, goed bemeste grassen en op het bijharken van minder gedroogde grassen uit de hoeken van een perceel.
  • Grote balen? Stapel ze niet hoger dan 3 pakken
  • Broei ontstaat vaak in gemengde balen.
  • U herkent broei ook aan de specifieke geur (zware tabak) en aan ontsnappende waterdamp.

Posted in: Hooibroei