Selecteer een pagina

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

door | 6 december 2023

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket voor een voordelige prijs afgestemd op uw (zorg)behoeften. Binnen het LTO Zorgcollectief kiest u voor een zorgverzekering met aanvullend pakket bij CZ, Univé, De Friesland, VGZ en Zilveren Kruis. Dus ook met extra fysiobehandelingen. Welk pakket kiest u?

De basisverzekering
De basisverzekering vergoedt de belangrijk­ste zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en een aantal genees­middelen. Deze verzekering is verplicht voor iedereen en qua inhoud bijna overal hetzelfde. En tóch zijn er verschillen. Bijvoorbeeld door de hoogte die u kiest voor het vrijwillig eigen ri­sico. Maar ook door de keuze om wel of niet gebruik te maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Denk hier dus goed over na.

Voordeel voor LTO-leden
Ook in de aanvullende verzekeringen zitten veel verschillen. Bijvoorbeeld in het aantal behandelingen voor fysiotherapie, mondzorg of in de vergoeding van een bril, lenzen of specifieke geneesmiddelen. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan zorg op het mentale vlak. Al onze partners bieden extra’s via het collectief. Zo heeft VGZ een openup-dekking voor psychologische hulp om zo preventieve psychologische hulp te bieden voor boeren en tuinders die problemen, stress of zorgen hebben. Door op tijd hulp te vragen, kunt u soms erger voorkomen. En dan is het wél fijn, als u die hulp niet direct zelf hoeft te betalen.

Stap nog deze maand over
Dit is het ideale moment om te beoordelen of uw huidige aanvullende verzekeringen aan uw behoeften voldoen. Overweegt u een andere polis bij uw bestaande verzekeraar of denkt u aan een overstap? Het loont om het aanbod van uw huidige zorgverzekering te vergelijken met alternatieve verzekeraars. Mogelijk kunt u een soortgelijk pakket vinden tegen een voordeligere premie of profiteren van extra voordelen. Als u kiest voor het LTO Zorgcollectief, geniet u bij VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Univé en De Friesland van een korting tot 15% op aanvullende pakketten en optionele extra’s, zoals uitgebreidere fysiotherapie, mondzorg en een aanvullend preventiebudget.

Wij helpen u graag op weg met onze zorgvergelijker
Vergelijk de zorgverzekeringen met onze handige zorgvergelijker.

Zorgverzekeringen