Selecteer een pagina

Woonunits medewerkers snel geregeld

door | 11 mei 2016

Fatsoenlijke huisvesting van medewerkers is voor plantenkweker Marc van Gennip uit Sint-Oedenrode vanzelfsprekend. Tijdens de drukste maanden plaatst hij circa 25 extra woonunits. De huur hiervan is snel en gemakkelijk geregeld.

Marc van Gennip en zijn drie broers in het Brabantse Sint-Oedenrode zijn rasechte ondernemers. Hun bedrijf Genson vermeerdert, kweekt en verkoopt aardbei- en frambozenplanten. Dat doen ze voor eigen productie van fruit, maar ook als plantmateriaal voor andere fruittelers. De aantallen zijn indrukwekkend: 350 hectare grond in gebruik en 26 hectare glas op tien locaties.

Vanzelfsprekend doen de broers dit niet alleen; over het jaar heen is minimaal 100 man personeel aanwezig en tijdens de piekmaanden in de zomer loopt dat op tot wel 450 mensen. Op meerdere locaties is huisvesting van de voornamelijk Poolse medewerkers geregeld.

Op zijn thuislocatie geeft Marc van Gennip een korte rondleiding. De keuken, sanitair en verblijfruimten zijn professioneel ingericht en voldoen aan alle veiligheidseisen. Het is duidelijk dat Van Gennip de huisvesting van zijn mensen serieus neemt.

Tijdelijke huisvesting
In de drukke zomermaanden komen de broers voor ruim 100 mensen woonruimte tekort. ‘Het is erg duur om kamers te maken die niet hele jaar worden gebruikt’, zegt de ondernemer. Daarom maken ze gebruik van tijdelijke huisvesting van Van Happen Containers. Dit bedrijf verzorgt al jaren de afvalinzameling en is dus geen onbekende van Van Gennip. Voor die dienst krijgt Van Gennip korting via LTO Ledenvoordeel.

Sinds dit jaar geldt de korting ook voor het huren van tijdelijke woonunits. Via LTO Ledenvoordeel krijgen de broers een extra korting van 5 euro op het weektarief en 10 procent op de aan- en afvoerkosten.

Vlakke verharding
Op dit moment zijn de tijdelijke woonunits nog niet geleverd; die komen pas half juni als de drukste periode op het bedrijf aanbreekt. De circa 25 tijdelijke units komen op diverse locaties vlakbij de inpandige huisvesting te staan. Op die manier kunnen de seizoenswerkers gebruikmaken van het vaste sanitair en keuken.

Het plaatsen van de units kost Marc van Gennip nauwelijks tijd: het enige waar hij voor moet zorgen is een vlakke, schone verharding. Van Happen Containers zorgt vervolgens voor de plaatsing en ook na afloop van de huurperiode, voor het ophalen van de woonunits.

‘We gebruiken eigen meubilair maar het huren van meubels is ook mogelijk’, zegt Van Gennip. De samenwerking met Van Happen bevalt hem prima. ‘Ze hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding en veel ervaring in onze sector. Ze dragen bij aan een stukje ontzorgen van de nog altijd groeiende plantenkwekerij.’

Units voldoen aan keurmerk SNF
Bij het gebruik van tijdelijke woonruimte is het belangrijk rekening te houden met het huisvestingskeurmerk SNF, dat staat voor Stichting Normering Flexwonen. Hierin is vastgelegd waar woonruimte voor arbeidsmigranten aan moet voldoen. De huisvesting via LTO Ledenvoordeel voldoet aan deze eisen. Een ondernemer kan in verband met eisen uit de CAO een certificaat aanvragen om aan te tonen dat de huisvesting in orde is.

Tijdelijke huisvesting nodig?
Regel dit nu voordelig met Ledenvoordeel
Neem contact met mij op

Nieuws