Selecteer een pagina

Waarschuw voor modder op de weg

door | 26 september 2022

Op het moment er vuil op de weg ligt en de kans op regen toeneemt, voert de politie vaak extra controles uit op landbouwvoertuigen. Vooral maïskneuzers, hakselaars en silagewagens worden gecontroleerd.

Er wordt een beroep gedaan op boeren en loonwerkers om in deze periode extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. De technische staat van de landbouwvoertuigen dienen in orde te zijn en daarnaast moeten ze schoon en goed zichtbaar zijn. De lading moet tijdens het transport zodanig zijn verpakt, dat deze er niet af kan vallen of waaien.

Wanneer het wegdek vervuild raakt en er komt regen, kan de weg spiegelglad worden. Daarom moet degene die het vuil veroorzaakt zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt. Voorkom vervuiling van de weg door zoveel mogelijk modder van de wielen van de trekker en wagen te verwijderen, voordat u de weg oprijdt. Is vervuiling onvermijdelijk? Informeer dan de wegbeheerder.

Voorkomen is beter…

Het is verplicht om bij de vervuilde plaatsen op de openbare weg een waarschuwingsbord te plaatsen. De borden moeten tijdig in de rechterberm gezet worden, op veilige afstand van de rijbaan en minimaal 75 tot 100 meter vóór het begin van het gladde weggedeelte. Het bord moet vanuit beide richtingen duidelijk zichtbaar zijn voor het verkeer. Zo voorkom je ongelukken en wordt er helemaal aan de wettelijke voorschriften voldaan.

Bestel online met ledenvoordeel

LTO-leden krijgen tot 33% korting op waarschuwingsborden.
Als u voor 12.00 uur bestelt in de webwinkel, heeft u de borden binnen twee werkdagen in huis.

Naar de webwinkel

Veiligheid