Selecteer een pagina

Stalbranden en verzekerbaarheid

door | 3 augustus 2018

Gewijzigd verzekeringspakket vaak onhaalbaar

Door de opmars van het aantal (stal)branden op agrarische bedrijven hebben een aantal verzekeraars besloten om het door hun aangeboden verzekeringspakket drastisch onder de loep te nemen.

Als agrarisch ondernemer maakt u lange dagen en worden allerlei randzaken uitbesteed aan derden, waaronder het verzekeren van uw bedrijf. U betaalt per jaar een forse premie en bij een calamiteit wenst u goed verzekerd te zijn. Ook verwacht u daarbij een passend advies wat aansluit bij uw onderneming en een duidelijk polis.

Advies van LTO Verzekeringen

De adviseurs van LTO Verzekeringen komen regelmatig hernieuwde verzekeringspakketten van diverse maatschappijen tegen. De in dit pakket aangegeven preventie eisen waar u aan dient te voldoen, blijken in de praktijk vaak onhaalbaar te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u bij het lassen of slijpen onder toezicht dient te staan door iemand met een brandblusser, wat in de praktijk een onmogelijke opgave blijkt te zijn. Ook kan er door de verzekeraar een rookverbod op uw bedrijf zijn geëist en dient er een aparte rokersruimte te worden ingericht.

Bij schade dient u echter wel aan te tonen dat u aan de preventie eisen heeft voldaan, anders vervalt elk recht op eventuele uitkering. Dit kan zeer vervelende consequenties voor uw bedrijfsvoering hebben.

Indien u een afspraak met één van adviseurs maakt, neemt hij samen met u het verzekeringspakket onder de loep. U dient namelijk goed verzekerd te zijn!

Maak een afspraak met LTO Verzekeringen

Veiligheid