Selecteer een pagina

Oude olietank? Dan riskeert u een boete.

door | 13 maart 2017

Een olietank die niet aan de eisen voldoet moet buiten werking worden gesteld. Agrariërs die dit niet doen riskeren een boete van meer dan € 1.500,-. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten. Via LTO regelt u uw sanering snel en volgens de verplichte regelgeving. Regionale uitvoeringsdiensten leggen boeren dwangsommen op om ze te dwingen oude dieselolietanks te saneren.

Bij ruim een derde van de agrarische bedrijven staat nog een dieselolietank die niet aan de eisen voldoet. Dit is een schatting van Wubben Noord bv, de partner van LTO Ledenvoordeel als het gaat om olietanksanering. Een veelgemaakte fout is het meegeven van een dieselolietank aan de oudijzerboer. Dat mag niet. De afvoer van een oude tank naar een saneringsbedrijf moet door een Kiwa-gecertificeerd bedrijf gebeuren. Illegale afvoer kost geld. Dat betekent in de praktijk een boete van minimaal 1.500 euro. Ook de vervoerder van de tank is strafbaar.

Een Kiwa-erkend saneringsbedrijf verstrekt een saneringsbewijs. Bij bezoek van een toezichthouder moet een ondernemer dit bewijs kunnen tonen. De kosten van saneren hangen af van de grootte van de olietank. Door onze gezamenlijke inkoop en efficiënte logistieke planning kunnen leden rekenen op de scherpste prijsstelling. Wij peilen deze prijs uiteraard regelmatig.’

Actie Tankslag

Actie Tankslag is de laatste jaren dermate succesvol dat LTO Ledenvoordeel zich heeft ontpopt tot prijszetter op deze markt. Actie Tankslag heeft bijgedragen aan het drukken van de prijzen. LTO Ledenvoordeel zoekt voortdurend naar de meest voordelige aanpak voor leden. Om een beeld te geven; het saneren van een tank met een inhoud tot 1.900 liter kost leden € 225,-. Een nieuwe tank is de grootste kostenpost. Voor een nieuwe tank  van 1.200 liter (inclusief installatie, C4 coating en Cube 56 pompset) betalen leden € 2.588,-. Ook grotere tanks kunnen gesaneerd en gekocht worden met ledenvoordeel.

 

Prijzen Saneren

Retour Formaat Niet-leden leden
t/m 1.900 liter € 270 € 225
2.000 t/m 5.000 liter € 355 € 310
6.000 t/m 9.000 liter € 465 € 420

Prijzen excl.btw. 30% korting bij twee tanks of meer.

Brandstof