Selecteer een pagina

‘Ik heb nog nooit zonder gas gezeten’

door | 30 september 2016

Kalverhouder Gert van Lienden is altijd scherp op wat hij voor propaangas betaalt

Kalverhouder Gert van Lienden gebruikt al jaren naar tevredenheid propaangas van OK Gas met korting via LTO Ledenvoordeel. De ondernemer blijft scherp op wat hij voor het propaangas betaalt, want een cent per liter kan op zijn bedrijf al flink verschil maken.

Iedere dag heeft kalverhouder Gert van Lienden zo’n 5.000 à 6.000 liter water van 80 – 90 graden Celsius nodig om kalvermelk te maken. Samen met zijn vrouw heeft Van Lienden een modern vleeskalverenbedrijf met bijna 1.000 kalverplaatsen in Lienden (Gld.).

Het verwarmen van het water gebeurt met twee CV-ketels die elk bijna 24 uur per dag in bedrijf zijn. Voor het stoken van de CV-ketels gebruikt Van Lienden propaangas. ,,We zitten hier met dit bedrijf sinds 1982, maar al die jaren is het niet gelukt om een aardgasaansluiting te realiseren”, zegt Van Lienden. ,,Momenteel zijn ze hier bezig met een verzwaring van de dijk langs de Neder-Rijn. Dat zou goed te combineren zijn met het leggen van een aardgasleiding. Maar ook nu krijgen we het niet voor elkaar.”

Een van de eersten

Kalverhouder Van Lienden hoorde tot de eerste LTO-leden die zich meldden toen LTO Ledenvoordeel tien jaar geleden ging samenwerken met propaangasleverancier OK Gas. ,,Het was zelfs zo dat ik, voordat sprake was van ledenkorting bij aankoop van gas, uitgebreid om tafel heb gezeten met medewerkers van LTO Ledenvoordeel. Ze wilden graag weten wat ik als agrarisch ondernemer verwacht van een leverancier van propaangas, en hoe ik over de prijs onderhandelde.”

Concurrenten

Nog steeds houdt Van Lienden de gasprijs scherp in de gaten. Hij schroomt ook niet om af en toe eens bij concurrenten van zijn leverancier OK Gas te polsen wat hij daar kwijt zou zijn. ,,Bij een normale winter gebruiken we in een jaar ongeveer 45.000 liter gas. Een paar cent per liter te veel betalen, is veel geld op jaarbasis.’’ De kalverhouder is goed te spreken over de service van OK Gas. ,,Onze tank is uitgerust met een indicator die automatisch aan OK Gas doorgeeft hoeveel er nog in zit. Als de tank leeg raakt komen ze hem weer vullen, als er een tankauto in de buurt is. Ik heb in al die jaren nog nooit zonder gas gezeten.”

Ledenvoordeel op propaangas

De collectieve inkoop van propaangas bij OK Gas biedt u direct voordeel van uw LTO-lidmaatschap. LTO Ledenvoordeel verzorgt de inkoop op grote schaal voor alle LTO Leden. Hierdoor heeft u uitstekende voorwaarden. Het resultaat? Een aanzienlijke besparing op de inkoop van uw propaangas.

- ca. €550 p/j

Gegarandeerd beschikbaar én ca. €550,- per jaar besparen

Lees verder