Selecteer een pagina

Nieuwe technologie en markt verbinden

door | 23 mei 2019

‘De praktijktest van afgelopen jaar is prima verlopen. Volgend groeiseizoen is onze dienst klaar om gelanceerd te worden voor alle akkerbouwers.’

Het is najaar 2018. Ik luister met volle aandacht naar de tekst en uitleg van de oprichters van de start-up BioScope. Met passie voor geo-informatie vertellen ze over de nieuw ontwikkelde indexkaarten waarmee telers inzicht krijgen in groeiverschillen op hun akker.

‘Beter inzicht is meer opbrengst. Dankzij de combinatie van satelliet en drones kunnen we dit nu eindelijk voor iedereen betaalbaar maken’, stelt de trotse ontwikkelaar. Uiteindelijk resulteren onze gesprekken in een investering door ons moederbedrijf in BioScope. We gaan de samenwerking aan. Uiteraard niet voordat we diverse akkerbouwleden uitgebreid hebben gepolst over de nieuwe dienst. Zij deelden ons enthousiasme.

Betaalbare precisielandbouw

Op 3 mei introduceerden we de diensten van BioScope in ons ledenvoordeelpakket en we hopen dat u net zo enthousiast wordt als wij over deze betaalbare precisielandbouwdienst. Vaak begint een nieuw ledenvoordeel met een suggestie vanuit de achterban. Dat is meestal een goed vertrekpunt, want dankzij deze signalen weten wij wat leden van ons verwachten. Maar zo af en toe gebeurt het ook dat we in contact komen met gepassioneerde ontwikkelaars die de LTO-ondernemers als hun markt zien. Als leden ook positief zijn, zien wij het als onze taak om nieuwe technologie en markt bij elkaar te brengen en er een succes van te maken.

Arnout Goeman, Manager LTO Ledenvoordeel

Meer informatie op bioscope.nl

Nieuws