Selecteer een pagina

Nieuw: ledenvoordeel op duurzame verlichting in de stal

door | 13 oktober 2021

LTO-leden ontvangen vanaf nu korting op duurzame stalverlichting van Agrilight. Bovendien wordt er voorafgaand een gratis lichtplan voor een optimaal lichtniveau gemaakt.

Het gebruik van ledverlichting in de stal kan aanzienlijk schelen in stroomkosten: vaak brandt het licht namelijk onnodig lang of niet op de juiste tijd. Door het gebruik van innovatieve technieken in de verlichting kan het stroomverbruik omlaag. En duurzame verlichting komt in aanmerking voor diverse fiscale voordelen zoals EIA en MDV. Zo kan een besparing tot 60% gerealiseerd worden.

Dierenwelzijn en productie
Vooral ondernemers die dieren houden zoals melkvee, pluimvee, geiten en paarden kunnen hier hun voordeel mee doen, want een goed lichtniveau verbetert het welzijn van het vee. Actieve en gezonde dieren hebben minder last van blessures en uitval en zorgen voor een verhoogde productie.

Lichtplan
In de stal hebben vervuiling en ammoniak een grote invloed op het functioneren en de levensduur van de apparatuur. De meeste ledverlichtingsarmaturen zijn niet geschikt voor gebruik in de stal. Het is dus belangrijk dat de juiste armaturen gebruikt worden. Daarbij zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij een goede verlichting, zoals de hoeveelheid licht en de verdeling van het licht. Agrilight maakt vrijblijvend een lichtplan op maat, waarmee je in één oogopslag ziet wat de beste oplossing voor een specifieke stal is. Zo kan met goede verlichting het optimale uit de stal gehaald worden. Na plaatsing van de verlichting volgt een gratis servicebezoek.

Innovatief besturingssysteem
Buitenlicht dat de stal inkomt, zorgt voor een variabele lichtbehoefte. Agrilight heeft daarom voor haar ledproducten een volautomatisch besturingssysteem ontwikkeld. Door een innovatieve samenwerking tussen de lichtsensor en de besturingskast, brandt het licht in de stal alleen wanneer dat daadwerkelijk nodig is. De ledarmaturen dimmen automatisch indien er voldoende buitenlicht is om het vooraf bepaalde lichtniveau te behalen. Dit zorgt tevens voor een extra besparing in energiekosten.

Ledenvoordeel
LTO Ledenvoordeel is een samenwerking aangegaan met Agrilight en haar gecertificeerde dealers vanwege haar jarenlange ervaring in stalverlichting. Leden krijgen een gratis lichtplan en korting op AGRILED® 3 en AVILED® led armaturen en AGRIBOX pro besturingssysteem, die zijn ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, van hoogwaardige materialen en componenten en met een lage CO2-voetafdruk.

Ga snel naar het aanbod

Energie