Selecteer een pagina

MoveRTK voor nauwkeurige gps-besturing

door | 8 juni 2023

MoveRTK is een plaatsbepalingstechnologie die gps-data corrigeert. Netwerk-RTK werkt met een datasignaal via mobiel internet. Een eigen referentieontvanger kopen om plaatsbepalingstechnologie te implementeren is daarmee verleden tijd.

De RTK-technologie werkt aan de hand van een voor iedere eindgebruiker op maat gemaakt correctiesignaal, via het landelijke netwerk van KPN. Op basis van dit signaal wordt de gps-positie gecorrigeerd, waardoor landbouwmachines zich tot op de centimeter nauwkeurig laten sturen. Automatische machinebesturing en zelfs robotisering en sturing van drones is mogelijk op basis van deze centimeter-nauw-keurigheid. Met MoveRTK wordt 24 uur per dag een nauwkeurigheid bereikt van minstens 2 centimeter.

OOK VOOR VEEHOUDERS

Bij veel werkzaamheden in de akkerbouw zoals zaaien, poten en planten zijn gps-techniek en een nauwkeurig RTK-correctiesignaal haast onmisbaar geworden. Maar ook voor veehouders met grasland en ruwvoer kan MoveRTK interessant zijn. Bijna de helft van de landbouwbodems is verdicht, blijkt uit onderzoek. In sommige provincies loopt dit op naar 70 procent. Vaste rijpaden en werkgangen overslaan op kopakkers dragen bij aan een lichtere bodemverdichting, doordat een groot deel van het perceel onbereden blijft. Daarnaast bent u bij vaste rijpaden minder afhankelijk van het weer en zo kan de mest op het beste moment worden uitgereden. Ook kan er bij optimaal grasland gekuild worden. Kiest u voor gps-correcties met MoveRTK dan kiest u voor de meest betrouwbare plaatsbepalingstechnologie tegen de meest voordelige prijs. Leden kunnen voordelig gebruikmaken van MoveRTK voor slechts €500 per jaar (normaal €750).

Veiligheid