Selecteer een pagina

Kunt u nog vertrouwen op uw huidige alarmmelder?

door | 13 december 2023

Nu 150 euro korting op elke bestelling van Octalarm!

In de tuinbouw bewaken Octalarm alarmmelders o.a. klimaatcomputers en beregeningsinstallaties. Dit waarborgt een verantwoorde en veilige bedrijfsvoering. Het geeft u als tuinder gemoedsrust omdat u weet dat er gebeld wordt als er een probleem is op het bedrijf. Maar blijft dit ook zo?

Sinds 2022 is het 3G netwerk door KPN en Vodafone uitgefaseerd. Alarmmelders met een simkaart van KPN of Vodafone alarmeren sinds de uitfasering van 3G alleen nog op het 2G netwerk. KPN houdt dit 2G netwerk tot begin 2025 in de lucht. Echter, het uitfaseren van 2G wordt in verschillende stappen doorgevoerd. Daardoor kan het zijn dat 2G in bepaalde gebieden al eerder niet meer beschikbaar is. Providers zoals Belsimpel en Ben zijn zelfs al in juni 2023 gestopt met het ondersteunen van het 2G netwerk. Andere providers volgen de komende tijd.

Wat betekent dit voor uw telefonische alarmering?

Alleen oudere type melders die niet over kunnen naar het 4G netwerk ondervinden last van het uitzetten van het 2G en 3G netwerk. In de tuinbouw zijn verschillende typen Octalarm alarmmelders in omloop:

Oude melders Nieuwe melders
Octalarm-T serie en Octalarm-IP Octalarm-Touch | Octalarm-Touch Pro |
ARA-Pro Next
Verouderde elektronica Voldoet aan de nieuwste technieken
Alleen analoge lijn en dus geen back-up lijn Redundant: belt via PSTN, GSM, VoIP
GSM 2G en 3G doet het niet meer (Provider afhankelijk) GSM via 4G (LTE Cat M-1)

Octalarm-T serie
Oude melders uit de generatie Octalarm-T bellen een alarm uit over een vaste analoge lijn en beschikken niet over een back-up telefoonlijn. Het uitfaseren van 2G en 3G heeft geen invloed op de werking van deze melder. Echter, deze melder is hoogstwaarschijnlijk al meer dan 15 jaar oud en garandeert geen betrouwbare alarmmelding meer. Wij adviseren u over te stappen op de nieuwe generatie Octalarm: de Octalarm-Touch.

Octalarm-IP
De Octalarm-IP is een redundante alarmmelder die alarmen uitbelt over GSM (2G en 3G) en een vaste analoge lijn. Na het uitfaseren van 2G en 3G belt dit type alarmmelder geen alarmen meer uit over GSM. De vaste analoge telefoonaansluiting werkt nog wel, echter de melder beschikt niet meer over een back-up telefoonlijn. Hiermee komt de bewaking voor uw teelt in gevaar en dat kan leiden tot hoge schades. Om de veiligheid van uw kritische processen te kunnen waarborgen, adviseren wij u tijdig het oude apparaat te vervangen voor een nieuwer type alarmmelder: de Octalarm-Touch.

Kies nú voor de nieuwe Octalarm

Met de Octalarm-Touch | Octalarm-Touch Pro | ARA-Pro Next kiest u voor de 5e generatie Octalarm, die de nieuwste technieken bevat. Hierdoor wordt het mogelijk om veilig en betrouwbaar te alarmeren via de (sterk veranderde) hedendaagse digitale telefonienetwerken. Met deze nieuwe Octalarm generatie bent u klaar voor de toekomst.

Als u vóór 15 maart 2024 aanvraagt krijgt u 150 euro korting op elke bestelling van Octalarm!

Vraag een vrijblijvende offerte

Camerabewaking