Selecteer een pagina

Investeer nú in zonnepanelen 2024

door | 25 januari 2024

Speelt u net als veel andere ondernemers met de gedachte om te investeren in zonnepanelen? Wacht dan niet langer! De prijzen van zonnepanelen zijn nú erg gunstig, maar de verwachting is dat na het Chinese nieuwjaar de prijzen langzaam weer gaan stijgen. En met de verhoging van het budget voor de energie-investeringsaftrek (EIA) in 2024 wordt het helemaal interessant.

Het budget van de Energie-investeringsaftrek (EIA)-regeling is voor 2024 namelijk met 10 miljoen euro verhoogd en in 2025 wordt het nog eens met nog eens 40 miljoen euro verhoogd. Bovendien wordt de regeling verlengd tot en met 2028. Via de EIA-regeling kunnen ondernemers 40 procent van de investeringskosten aftrekken van de winst.

Aan de andere kant kunnen huishoudens en kleine bedrijven via de salderingsregeling de zelfgeproduceerde elektriciteit die zij op dat moment niet gebruiken en terugleveren aan het elektriciteitsnet, wegstrepen tegen hun eigen verbruik. Het kabinet wil de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 afbouwen. In het nieuwe wetsvoorstel staat dat eigenaren van zonnepanelen een vergoeding krijgen voor elektriciteit die ze niet kunnen salderen, maar omdat de Eerste Kamer de regeling nog moet goedkeuren is niets nog zeker en kunt u er tot 2031 sowieso van profiteren.

Omdat de verwachting is dat de energieprijzen voorlopig niet sterk zullen dalen en wordt daarmee de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk verkleind ten opzichte van een paar jaar terug. Daarnaast zijn de groencertificaten die men voor elke megawatt ontvangt, te verhandelen op de energiemarkt en leveren zo een extra zakcentje op. De opkomst van accu’s zorgt voor de mogelijkheid van een nog beter verdienmodel. Kortom ondernemers maken in 2024 een goede keuze door te investeren in zonnepanelen en te besparen op de energierekening en zo tevens bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Wacht niet te lang!

Vraag snel een offerte aan

 

Energie