Selecteer een pagina

Hartstilstand op boerenbedrijf

door | 16 juni 2015

Niemand hoopt te maken te krijgen met het onwel worden van familie, een bezoeker, gast of medewerker op het boerenerf. Toch is het van belang om goed voorbereid te zijn. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is niet het eerste waar een agrariër aan denkt, maar de cijfers maken duidelijk dat dit wel het verschil maakt tussen overleven of overlijden.

Cijfers

In Nederland overlijden per jaar ruim 16.000 mensen door een hartstilstand. Slechts 10% overleeft een hartstilstand zonder het gebruik van de AED. Dit komt omdat de defibrillatieschok vaak te laat komt. Bij een defibrillatieschok na 6 minuten is de overlevingskans 25% en na 12 minuten is de overlevingskans nihil. De Nederlandse norm voor de aanrijtijd van een ambulance is ongelukkigerwijs 13 minuten. Snelle reanimatie (beademen en hartmassage binnen 3 minuten) in combinatie met het gebruik van een eigen AED, zorgt voor een overlevingspercentage van 90%! Juist omdat de ambulance vaak te laat is, helemaal in buitengebied, is het zo belangrijk om een eigen AED te hebben. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk om familie en bezoekers op tijd te helpen.

Iedereen kan omgaan met een AED

Wie denkt: ‘Ik heb geen idee hoe een AED werkt! Ik kan toch niemand helpen daarmee’, die heeft het mis. De AED van Philips werkt volledig automatisch. Wie het apparaat bedient hoeft enkel te luisteren naar wat hij/zij moet doen en het apparaat helpt deze persoon door het proces heen.  Het gebruik van de AED is daarmee zó duidelijk en gemakkelijk, dat ook een ongetraind persoon ermee om kan gaan.

Ruim 20% Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel heeft verschillende AED’s met elkaar vergeleken en heeft op basis van betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en de scherpe prijs gekozen voor de Philips HeartStart HS-1. Deze AED is het meest verkocht ter wereld. Procardio is de leverancier die deze AED met ruim 20% ledenkorting  aanbiedt.

Klik hier voor meer informatie.

Nieuws