Selecteer een pagina

Geld terug bij dakrenovatie

door | 2 november 2015

Stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, Zonnepanelen erop’ is al in 8 provincies verlengd. De overige 4 provincies bekijken of de regeling verlengd kan worden. Dat is goed nieuws voor wie bezig gaat met de asbestsanering. Via LTO Ledenvoordeel is er nog een extra voordeel te verkrijgen middels LTO’s Dak Actie. Gerrit-Jan en José Veelers vertellen over hun ervaring.

In Hengevelde runnen Gerrit-Jan en José Veelers hun melkgeitenbedrijf met 1250 geiten. De familie Veelers stelt het welzijn van hun geiten op de eerste plaats. Daarom heeft het bedrijf een stal met natuurlijke ventilatie. In de geitenstal zijn zowel Eternit Ecolor golfplaten als Kingspan Selthaan® Megaplus isolatieplaten toegepast. Deze materialen zijn speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. De isolatie is door de aannemer achteraf onder de onder de gording en de golfplaten aangebracht. Hierdoor ontstaat een natuurlijke luchtstroom richting de opendakconstructie, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. De stal is voorzien van 1300 m2 40 mm dikke isolatieplaten. Door het lichte gewicht zijn ze ideaal om onder Eternit Ecolor golfplaten aan te brengen. Tevens zorgen deze isolatieplaten voor een hoge lichtopbrengst, zijn ze bestand tegen logen en zuren en zorgen ze voor energiebesparing.

Hittestress

Geitenboerderij Hengevelde-5174

Uitzicht in de geitenstal vanuit de skybox

De geïntegreerde skybox biedt uitzicht op de geiten. In de zomer kan de stal tot op het maaiveldniveau open. Veelers: “Het zijn niet alleen leuke beesten, ze bieden ook een eerlijk en gezond product. Hoe beter mijn geiten het hebben, hoe beter ik het heb.’’ Veelers vervolgt: “Geiten zijn gevoelig voor grote temperatuurverschillen en warmere zomers. Deze zogenaamde hittestress heeft invloed op de melkproductie, die juist in de zomer piekt. Voor het welzijn van de dieren hebben we besloten te isoleren. De mooie heldere stucco afwerking aan de zichtzijde, de brandvertragendheid en de betaalbaarheid waren bepalend voor onze keuze.”

Mooie actie

“Het mooie van de Dak Actie is dat je je eigen aannemer kiest en zelf onderhandelt over de aanneemsom”, zegt Veelers. “Natuurlijk wel met de beschikbare producten die via de Dak Actie worden aangeboden. Uiteindelijk krijg je over de aangeschafte nieuwe producten van Eternit en Kingspan € 0,35 per m2 per product via LTO Ledenvoordeel terug.”

Hoe werkt LTO’s Dak Actie?

  1. Kies een aannemer of bouwbedrijf voor de renovatie van het dak;
  2. Onderhandel zelf met de aannemer of bouwbedrijf over de prijs;
  3. Gebruikt de voor deze actie geselecteerde nieuwe materialen van Eternit en/of Kingspan. Ook het Eterclean asbestsaneringsconcept is mogelijk.

In alle gevallen geldt:

  • Ontvang € 0,35 per product per m2. Met deze directe cash back gaat niets verloren aan tussenhandel;
  • Schaf minimaal 200 m2 aan materiaal per leverancier aan. Dit betekent dat als iemand zowel Eternit golfplaten én Kingspan materialen toepast, hij/zij tweemaal € 0,35 per m2 ontvangt;
  • Meld het project online aan voordat de montage start;
  • Meld het project af als deze gereed is;
  • Aan de hand van de factuur, ontvangt het LTO-lid € 0,35 per product per m2

LTO’s Dak Actie biedt een extra voordeel aan LTO-leden. Meer informatie

Nieuws