Selecteer een pagina

Duurzame energie? Laat geen geld liggen

door | 7 maart 2023

Het grootste deel van alle duurzame energie wordt opgewekt in de agrarische sector, via zonnepanelen, windmolens of biomassa. Maar het is nog niet bij iedereen bekend dat je voor elke megawatt aan opgewekte groene stroom een certificaat krijgt dat vrij verhandelbaar is op de markt.

Opwekkers van duurzame stroom krijgen voor elke megawattuur aan groene stroom een groencertificaat of Garantie van Oorsprong (GvO). Dit digitale certificaat geeft aan waar én hoe de hernieuwbare stroom is geproduceerd. De certificaten worden uitgegeven door CertiQ, in opdracht van de minister van Economische Zaken en Klimaat. NLgroen is met het merk Energie van Boeren een aantal jaren geleden begonnen met de aan- en verkoop van groencertificaten van agrarische herkomst. Energie van Boeren regelt dat de opbrengst van de groencertificaten van aangesloten boeren direct naar de stroomopwekkers gaat, in plaats van de energieleverancier. Inmiddels laten ruim 2.000 agrarische ondernemers hun certificaten verhandelen via dit platform.

Wekt u groene stroom op?

Dan heeft u dus ook verhandelbare GvO’s. Individueel op de markt brengen levert vaak weinig op en daar speelt Energie van Boeren op in. De GvO’s van u en uw agrarische collega’s worden door Energie van Boeren gebundeld en verhandeld door een ervaren onderhandelaar, tegen een goede prijs voor alle ondernemers

Meer informatie: Energie van Boeren – NLgroen

Energie