Selecteer een pagina

‘Bedrijf sturen vergt goede kengetallen’

door | 11 mei 2018

Melkveehouder Jan Kamphuis is vaak te vinden in zijn kantoor. ‘Zorgen voor goede kengetallen waarmee je je bedrijf kunt sturen, is onmisbaar in de hedendaagse melkveehouderij.’ Kamphuis heeft een melkveebedrijf in het Overijsselse Radewijk, pal tegen de Duitse grens. Hij boert in vof met echtgenote Ina en zoon Gerjan. Zowel echtgenote als zoon werken ook deels buiten het bedrijf.

De ondernemers melken 85 koeien en houden daarnaast 50 stuks jongvee. Voor deze veestapel is 39 hectare grond beschikbaar.

Nuttig kantoorwerk
Een goed voorbeeld van nuttig kantoorwerk vindt Kamphuis het bijhouden van de Kringloopwijzer waarmee hij de mineralenstromen op zijn bedrijf in beeld brengt. ‘Die Kringloopwijzer, sinds dit jaar voor alle melkveehouders verplicht, is hier al enige jaren gesneden koek. Ik draai mee in enkele studieclubs waarin we veel aandacht schenken aan het verbeteren van de mineralenbenutting’, zegt hij.

‘We berekenen onder meer vier keer per jaar het voerefficiëntiegetal. Daardoor wist ik bijvoorbeeld afgelopen najaar al dat we over vorig jaar goed zouden scoren. En dat ik minder mest zou hoeven af te voeren.’

Netjes voor elkaar
Kamphuis wil goed en makkelijk zijn werk kunnen doen. Niet alleen in de stal en op het land. Ook in zijn kantoor wil de ondernemer het netjes voor elkaar hebben. Dat is een van de redenen waarom hij kantoorartikelen koopt bij Lyreco met korting via LTO Ledenvoordeel.

‘Toen ik las over de samenwerking tussen LTO Ledenvoordeel en Lyreco heb ik me gemeld’, vertelt Kamphuis. ‘Binnen een paar weken meldde een Lyreco-vertegenwoordiger zich om me een catalogus te brengen. Dat was een eerste positieve ervaring. Ik vind het prettig om een gezicht te hebben bij een bedrijf waarmee ik zaken doe.’

Kamphuis koopt niet alleen vanwege de kwaliteit van de spullen en de prettige relatie bij Lyreco. Mede door het ledenvoordeel zijn de prijzen ook gunstig. ‘Voor mij is het een sport om via internet te zoeken naar de laagste prijzen. Daardoor weet ik dat Lyreco het ook op dit punt goed doet.’ Naast kantoorartikelen koopt Kamphuis ook bedrijfskleding bij Lyreco. ‘Ook hier geldt dat de kwaliteit uitstekend is’, vindt hij.

Kijk voor meer informatie op de pagina van Lyreco

Nieuws