Deur aan deur energieverkopers kunnen u oplichten

door | 16 januari 2019

We horen van veel van onze leden dat ze telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energiecollectieven om over te stappen, danwel zich aan te sluiten bij het betreffende collectief. In principe is er niets mis met deze manier van verkoop, alleen zijn er toch een aantal aandachtspunten waar u goed op moet letten.
Dergelijke verkopers worden vaak beoordeeld op hoeveel contracten ze hebben verkocht. Het is daardoor mogelijk dat ze het verkoopverhaal mooier doen laten lijken dan het daadwerkelijk is. Zet daarom nooit direct uw handtekening en geef altijd aan dat u er nog even over na wil denken.

In de Gelderlander is een mooi verhaal geplaatst waarin een energieverkoper aangeeft hoe de zaken er aan toe kunnen gaan. ‘Als ik me zou moeten voorstellen zou ik zeggen: ik ben een oplichter’ is de zin waarmee hij zijn verhaal begint.

U kunt het hele artikel hier lezen.

Mocht u te maken hebben met telefonische of deur-aan-deur verkoop wat u niet helemaal vertrouwt? Neem dan contact op met onze adviseurs. Bij twijfels en vragen of voor betrouwbare vergelijkingen en besparingscalculaties kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

t: 088 888 6777 e: info@ltoledenvoordeel.nl