Selecteer een pagina

Bespaar tot 60% op uw gasrekening met een zonnewarmtesysteem

Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte. Dit is een ander proces dan bij zonnepanelen waar het zonnepaneel zonlicht omzet in elektriciteit. De warmte die een zonnecollector opwekt kan gebruikt worden voor proceswarmte, waarmee u dus aanzienlijk kunt besparen op gas. Als LTO-lid kunt u bovendien rekenen op 5% factuurkorting bij maatwerksystemen.

Webinar ‘bespaar op gas met zonnecollectoren’

Op donderdag 20 januari jl. vond het webinar ‘besparen op gas met zonnecollectoren’ plaats. Met de huidige gasprijzen klinkt besparen op de gasrekening als muziek in de oren. Wie wil dat nou niet? Bekijk het webinar hier terug.

Speciaal ledenvoordeel van 5% factuurkorting

N

Bespaart 30% tot 60% op uw gasrekening

Onderhoudsvrije systemen

}

Levensduur van meer dan 25 jaar

Zorgvuldig vergeleken

Productmanager Michiel Loman legt uit: LTO Ledenvoordeel heeft naar diverse zonnecollectorleveranciers gekeken en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de wensen van LTO-leden en op basis daarvan een programma van eisen opgesteld. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt G2Energy als beste uit de bus als het gaat om prijs, kwaliteit, ervaring en service.

G2 Energy is een jong maar ervaren bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van thermische zonnecollectoren met name voor de agrarische sector. De medewerkers die de producten ontwikkelen en produceren hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze branche. Ze ontwikkelen producten en systemen die bruikbaar zijn voor een groot scala aan duurzame toepassingen voor thermische energie. Betrouwbaar en op maat gemaakt advies op basis van kennis en ervaring is waar G2 Energy voor staat. De systemen realiseren besparingen van 30% tot 60% op energiekosten voor grootverbruikers van warmte. Door het duurzaam opwekken van energie wordt de CO2 uitstoot verminderd.

Bekijk onze selectieprocedure

Marktselectie

Met zonnecollectoren kun je een groot deel van het gasverbruik besparen. Omdat er in met name de intensieve sectoren veel gas wordt verbruikt, heb ik daarom een marktselectie uitgevoerd. De basis hiervan werd gevormd door een gedetailleerd programma van eisen.

Grootschalig

Bij de selectie heb ik rekening gehouden met de minimale kwaliteitsnormen, van toepassing zijnde wet- en regelgeving en relevante overheidsbepalingen. Slechts een select aantal partijen beschikt over de benodigde kennis én ervaring voor het realiseren van grootschalige zonnewarmtesystemen.

Ervaring

Van de select aantal partijen in Nederland, sprong G2 Energy er op vrijwel alle aspecten ver bovenuit, namelijk: prijs, kwaliteit en ervaring. Het bedrijf adviseert de leden goed en heeft de nodige ervaring in de sector om goed aan te sluiten bij de wensen van de boeren en tuinders.

Subsidies en fiscale mogelijkheden

De terugverdientijd voor een zonnewarmtesysteem ligt momenteel tussen de 3 en 5 jaar. Subsidies en de energieprijs bepalen mede hoe rendabel zonnewarmtesystemen zijn. Stookt u met propaangas dan is de terugverdientijd vaak nog korter. De investeringen voor een zonnewarmtesysteem zijn afhankelijk van de grootte van de installatie. Het is mogelijk om subsidie te verkrijgen op zonnecollectoren.

  • Voor systemen tot 200m2 is de ISDE regeling geschikt.
  • Grotere systemen komen in aanmerking voor de SDE++ regeling.
  • Diverse fiscale mogelijkheden zoals gemeentesubsidie en EIA/KIA

%

lagere energierekening

Hoeveel kunt u besparen?

DCIM100MEDIA
Kalverhouderij
Ben van de Werfhorst uit Lunteren heeft al jaren zonnecollectoren op zijn dak liggen. Op zijn bedrijf heeft hij 1500 kalveren gehuisvest. Met 196 m² collectoren heeft hij 14.000 liter warm water in opslag. En dat levert een besparing op van ruim 54%. Lees meer

Varkenshouderij
Mill

Warmwaterverbruik: 4.000 liter per dag,
Collectoren: 63 m²
Opslag: 4.000 liter

Akkerbouwer
America

Verbruik: tapwater en vloerverwarming
Collectoren: 28 m²
Boiler: 400 liter

Kalverhouderij
Barneveld

Collectoren: 250 m²
Verbruik en opslag: 16.000 liter
Besparing: 51%

Wist u dat zonnewarmtesystemen…

  • Ook warmte opwekken bij bewolking.
  • Vier keer zo veel energie opwekken per m2 dan zonnepanelen.
  • Onderhoudsvrij zijn.
  • Een levensduur hebben van minimaal 25 jaar,
  • Geen achteruitgang in productie kennen, zoals bij zonnepanelen het geval is. Bij zonnewarmtesystemen blijft de productie ook na verloop van tijd 100%.

“Het eerste jaar bespaarden we al 7.000 euro op de nota voor gas”

Johan Kleinjan

Kalverhouder uit Daarle

“De ISDE-subsidie maakte het investeren extra interessant”

Ben van de Werforst

Kalverhouder uit Lunteren

“Investeren in zonnecollectoren had ik veel eerder moeten doen”

Nico van Kreij

Kalverhouder uit Nistelrode

Vrijblijvende berekening

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? G2 Energy maakt vrijblijvend met u een afspraak om de mogelijkheden voor uw agrarische onderneming te bekijken en door te rekenen. Als lid van LTO kunt u vervolgens rekenen op 5% factuurkorting bij maatwerksystemen.