Bespaar tot 60% op uw gasrekening met een zonnewarmtesysteem

Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte. Dit is een ander proces dan bij zonnepanelen waar het zonnepaneel zonlicht omzet in elektriciteit. De warmte die een zonnecollector opwekt kan gebruikt worden voor proceswarmte. Dit betekent het verwarmen van ruimtes of water waarmee een aanzienlijke besparing op het gasverbruik gerealiseerd kan worden. Als agrariër, aangesloten bij LTO, kunt u rekenen op 5% factuurkorting bij maatwerksystemen.

Adviesgesprek aanvragen

Speciaal ledenvoordeel van 5% factuurkorting

Bespaart 30% tot 60% op uw gasrekening

Onderhoudsvrije systemen

Levensduur van meer dan 25 jaar


Zorgvuldig vergeleken

Productmanager Johan Schuitemaker legt uit: LTO Ledenvoordeel heeft naar diverse zonnecollectorleveranciers gekeken en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de wensen van LTO-leden en op basis daarvan een programma van eisen opgesteld. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt G2Energy als beste uit de bus als het gaat om prijs, kwaliteit, ervaring en service.

Bekijk onze selectieprocedure

Subsidies en voorbeeldberekeningen

De terugverdientijd voor een zonnewarmtesysteem ligt momenteel tussen de 3 en 5 jaar. Subsidies en de energieprijs bepalen mede hoe rendabel zonnewarmtesystemen zijn. Stookt u met propaangas dan is de terugverdientijd vaak nog korter. De investeringen voor een zonnewarmtesysteem zijn afhankelijk van de grootte van de installatie. Het is mogelijk om subsidie te verkrijgen op zonnecollectoren.

 • Voor systemen tot 200m2 is de iSDE regeling geschikt.
 • Grotere systemen komen in aanmerking voor de SDE+ regeling.
 • Daarnaast zijn er nog fiscale mogelijkheden.
IMG_1268

DCIM100MEDIA

Kalverhouder Ben van de Werfhorst

Ben van de Werfhorst heeft nu 4 jaar zonnecollectoren op zijn dak liggen. Zijn bedrijf is gevestigd in Lunteren. Op zijn bedrijf heeft hij 1500 kalveren gehuisvest. Per jaar verstookt hij nog slechts € 6700,- gas. Dit betekent dat de stookkosten voor kalverhouder Ben slechts €4,5 euro per kalf zijn per jaar.

Referenties

 • Varkenshouder – Mill

  Varkenshouder – Mill

  Warmwaterverbruik: 4.000 liter per dag, Collectoroppervlak: 63m², Opslag: 4.000 liter
 • Landbouwbedrijf – America

  Landbouwbedrijf – America

  Collector oppervlak: 28m², Verbruik: tapwater en vloerverwarming, Boiler: 400 liter
 • Kalverhouder – Barneveld

  Kalverhouder – Barneveld

  Oppervlak: 198 m², Verbruik: 16.000 liter per dag, Opslag: 16.000 liter, Besparing: ±50%

Wist u dat

 • Zonnewarmtesystemen vier keer zo veel energie opwekken per m2 dan zonnepanelen.
 • Zonnewarmtesystemen geen teruggang in productie kennen. Bij zonnepanelen is dit wel het geval. Dit betekent dat zonnepanelen na verloop van tijd minder opwekken. Bij zonnewarmtesystemen blijft de productie, ook na verloop van tijd, 100%.
 • Zonnewarmtesystemen onderhoudsvrij zijn
 • De levensduur van zonnewarmtesystemen meer dan 25 jaar is
 • Zonnewarmtesystemen ook warmte opwekken bij bewolking

Zonnecollectoren leverancier G2 Energy

G2 Energy is een jong maar ervaren bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van thermische zonnecollectoren met name voor de agrarische sector. De medewerkers die de producten ontwikkelen en produceren hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze branche. Wij ontwikkelen producten en systemen die bruikbaar zijn voor een groot scala aan duurzame toepassingen voor thermische energie. Of het nu gaat om het verwarmen van tapwater of gebouwen, er zijn vele mogelijkheden.

Betrouwbaar en op maat gemaakt advies op basis van kennis en ervaring is waar G2 Energy voor staat. Onze systemen realiseren besparingen van 30% tot 60% op energiekosten voor grootverbruikers van warmte door het duurzaam opwekken van energie en het terugdringen van de CO2 uitstoot. Daarbij werken wij volgens het principe “afspraak is afspraak’.

LogoG@Energy

Vrijblijvende berekening

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? G2 Energy maakt vrijblijvend met u een afspraak om de mogelijkheden voor uw agrarische onderneming te bekijken en door te rekenen. Als lid van LTO kunt u vervolgens rekenen op 5% factuurkorting bij maatwerksystemen.

Vrijblijvend adviesgesprek