Selecteer een pagina

Ledenvoordeel op Beregeningssignaal

Beregeningssignaal is een slim online programma dat per perceel voor u berekent wanneer u het beste kunt beregenen en hoeveel. Een handig hulpmiddel dus, voor de beste beregeningsstrategie. Het beregeningssignaal wordt al gebruikt door meer dan 300 melkveehouders en akkerbouwers. Praktijkervaringen wijzen uit dat het gebruik van het beregeningssignaal een grote toegevoegde waarde is binnen de bedrijfsvoering, en een besparing oplevert op het gebied van arbeid, water en energie. Nu met €50,- korting per jaar voor leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB!

Ledenvoordeel van €50,- korting per jaar

Alléén beregenen wanneer dat nodig is

r

Waarschuwingen via email

Meer dan 300 tevreden gebruikers

Beregeningssignaal

Met Beregeningssignaal voorkomt u het maken van onnodige kosten. Te vroeg beregenen kost immers geld (brandstof, arbeid, water), te veel beregenen ook (mineralenverlies), evenals te laat beregenen, door het risico van verdroging en dus opbrengstverlies. Met Beregeningssignaal beregent u alleen waar en wanneer dat nodig is voor een optimale opbrengst: de juiste hoeveelheid water op de juiste plek op het juiste moment. Zo neemt u elke dag de meest voordelige beslissing.

Beregeningssignaal is door ZLTO ontwikkeld in samenwerking met Livestock Research Wageningen UR, Prezent Internet, DLV-Plant, Royal HaskoningDHV en Suikerunie. Al bij meer dan 300 melkveehouders en akkerbouwers heeft het zich bewezen als praktisch hulpmiddel in de bedrijfsvoering. Beregeningssignaal is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe werkt het?

U vult eenmalig online uw bedrijfsgegevens in (aantal percelen, perceelomvang, gewas). Beregeningssignaal houdt vervolgens per perceel de vochtbalans in de gaten, onder andere met behulp van buienradar, en waarschuwt u via e-mail als beregening wenselijk is. Online kunt u zelf het advies per perceel op elk gewenst moment nader bekijken.

Rendement

Naast de aanbevolen watergift berekent het programma voor melkveehouders ook het rendement van de beregeningsgift, in verhouding tot eventuele aankoop van ruwvoer (rekening houdend met uw actuele voorraad).

Uw voordeel

  • Waarschuwing via e-mail als beregenen wenselijk is.
  • Advies benodigde waterhoeveelheid per perceel, afgestemd op gewas en mate van neerslag.
  • U beregent alléén wanneer dat nodig is, dus voorkomt onnodige inzet van brandstof en arbeid.
  • Berekening rendement beregeningsgift in verhouding tot aankoop ruwvoer.

Ervaring van Akkerbouwer Harry Geling:

“Een goed hulpmiddel voor het bepalen van het juiste moment van beregening en de noodzakelijke watergift. Zo weet je zeker dat je zowel water als arbeid, maar ook energie en apparatuur zo efficiënt mogelijk inzet. Het helpt je dus om water èn kosten te besparen”

Ervaring van Veehouder Johan Vernooij:

“Het voorkomt uitdroging van ons grasland. Bijkomend voordeel is dat we onze omgeving kunnen laten zien dat we alles in het werk stellen om zo zuinig mogelijk te beregenen en dat we ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk overlast hebben van ons beregeningssysteem”

Deelname en kosten

Vanaf slechts € 200 per jaar kunt u gebruik maken van het online programma. Die kosten heeft u er zó uit door de efficiencyverbetering die Beregeningssignaal u levert. Er is een abonnement voor melkveehouders en voor akkerbouwers, bekijk in de tabbladen hieronder de abonnementsstructuur voor uw sector.

Tarieven voor zowel grasland als mais.

Normale jaarlijkse kosten

 € 249

 Ledenkorting

  € 50
 Ledenprijs  € 199

 Aanmelden met ledenkorting

Normale jaarlijkse kosten

€ 249

Ledenkorting

€   50
LTO Ledenprijs € 199
Aanvullende kosten 10 tot 50 ha € 5,50 / ha
Aanvullende kosten 50 tot 100 ha € 4,50 / ha
Aanvullende kosten 100 tot 250 ha € 3,50 / ha
Aanvullende kosten > 250 ha € 3,00 / ha

 Aanmelden met ledenkorting