Selecteer een pagina

Zelf investeren in zonnepanelen meest interessante optie

door | 7 oktober 2019

Terugverdientijd 6 tot 8 jaar haalbaar

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en kunt u zelf investeren, dan is dit qua rendement in veel gevallen de meest interessante optie. Als alles financieel geregeld is voor een investering in zonnepanelen, komt de vraag hoe u zo’n project het beste kunt aanpakken.

De terugverdientijd van de panelen is vooral afhankelijk van de aansluitwaarde, het totale energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak. In de meeste gevallen zijn terugverdientijden van 6 tot 8 jaar haalbaar.

Heeft u een energieaansluiting die kleiner of gelijk is aan 3×80 Ampère, dan kunt u salderen. Dat betekent dat u de energie die u opwekt een-op-een wegstreept tegen de energie die u verbruikt, inclusief de energiebelasting. U kunt energieneutraal worden en uw energierekening naar nul brengen. Deze salderingsregeling geldt tot 2023 en wordt daarna waarschijnlijk aangepast.

Heeft u een grootzakelijke energieaansluiting van meer dan 3×80 Ampère? Dan is salderen niet van toepassing. U kunt dan wél een SDE+ subsidieaanvraag doen. Met deze regeling ontvangt u 15 jaar lang een vergoeding per geproduceerde kWh. Intekenen kan twee keer per jaar bij RVO.nl (voor- en najaarsronde).

Collectieve inkoop

LTO Ledenvoordeel werkt samen met Tenten Solar Zonnepanelen in Lichtenvoorde. Door de collectieve inkoop is de besparing op de investering gemiddeld 4% ten opzichte van gelijkwaardige systemen. Ook zijn de belangrijkste kwaliteitseisen vastgelegd in een raamovereenkomst met de leverancier. U kunt als kleinzakelijk ondernemer met vragen terecht bij LTO Ledenvoordeel. Dit advies is kosteloos. Voor de vaak complexere berekeningen voor grootzakelijke installaties kunt u via LTO Ledenvoordeel tegen een gunstig tarief (rendement)advies aanvragen bij adviesbureau Full Power Support.

- 4%

Bij Tenten Solar krijgt u als LTO-lid 4% korting én de beste prijs/kwaliteitverhouding van alle aanbieders.

Lees verder