Selecteer een pagina

‘Ik wil een betrouwbare leverancier’

door | 24 mei 2017

Op het bedrijf van akkerbouwer Elke Koster en haar ouders is de heftruck een onmisbare machine. Koster wil daarom een degelijke heftruck met weinig onderhoud, van een betrouwbare leverancier.
Pootaardappelen vormen het belangrijkste gewas op het akkerbouwbedrijf van familie Koster in Pieterburen (Gr.). Niet alleen qua opbrengsten maar ook voor wat betreft arbeidsbehoefte.

De teelt zelf brengt veel werk met zich mee, maar ook op het erf en in de schuur gebeurt veel met pootaardappelen. Denk aan het vullen van kuubskisten om geoogste pootaardappelen te bewaren, het opbergen en stapelen van de kisten in de bewaarschuur, het sorteren van pootaardappelen, het verpakken van pootaardappelen in kleinere kisten, zakjes en big bags, het laden van vrachtwagens en het klaarzetten van pootaardappelen om te poten in het voorjaar.

‘Bij een groot deel van deze werkzaamheden gebruiken we de heftruck’, vertelt Elke Koster. ‘Daarnaast is de heftruck in de loop der jaren onmisbaar geworden voor allerlei andere klusjes op het bedrijf, zoals het verplaatsen van machines en andere spullen.’

Voor Koster is de heftruck een machine die er iedere dag moet zijn, en waar ze geen omkijken naar wil hebben. Jarenlang werkten de Kosters met één heftruck. Recent hebben ze er een bijgekocht. Wederom een Hyster van Heffiq in Vianen (Utr.). Het bedrijf heeft ook vestigingen in Nijmegen en Hoogeveen. Dat Heffiq sinds kort partner is van LTO Ledenvoordeel vindt akkerbouwer Koster mooi meegenomen, maar belangrijker vindt ze een goede heftruck van een betrouwbare leverancier. ‘Een Hyster heftruck is goed en betaalbaar. Onze oude heftruck gebruikt gas als brandstof. De nieuwe is elektrisch aangedreven. Dat is stiller en je hoeft nooit te wachten tot de motor warm is.’

Onderhoud

Eens per jaar komt een vaste monteur van Heffiq voor onderhoud aan de heftrucks. ‘Veel leveranciers van heftrucks zijn vooral ingesteld op grote bedrijven met een flink aantal trucks. Een voordeel van Heffiq is dat ze ook waarde hechten aan klanten met één of twee heftrucks’, weet Koster.

Volgens Rob Waldhober van Heffiq maakt het flink toegenomen gebruik van heftrucks de agrarische sector interessant voor zijn bedrijf. ‘We luisteren goed naar de behoeftes van klanten in die sector. Hyster is no nonsens, robuust en uiterst geschikt voor inzet in de agrarische sector. We leveren ook Utilev-trucks. Die zijn ideaal voor ondernemers die een degelijke heftruck willen met een erg gunstige prijs-kwaliteitverhouding.’

Ledenvoordeel op heftrucks

De afspraken van LTO Ledenvoordeel met Heffiq zijn exclusief voor leden van LTO Noord, ZLTO, LLTB en KAVB. U onderhandelt zelf over de prijs bij Heffiq en krijgt na de onderhandeling nog eens 5% ledenvoordeel. Behalve koop van nieuwe en gebruikte machines, behoort leasen ook tot de mogelijkheid.

Ook ontvangt u 5% korting op onderhoud en onderdelen. Heffiq heeft vestigingen in Nijmegen, Vianen en Hoogeveen. Heffiq is exclusief dealer van het Nederlandse merk Hyster en het merk Utilev. Het bedrijf biedt een breed pakket aan waaronder ook zwaar materieel zoals vorkheftrucks op diesel of lpg.

Kijk voor meer informatie op www.ltoledenvoordeel.nl/heftrucks


Transport en materieel