Selecteer een pagina

‘We hoefden er niks voor te doen’

door | 24 mei 2017

Dat elektriciteitsbedrijven gesplitst zijn in een netwerkbeheerder en een energieleverancier is inmiddels wel bekend. Het bestaan en de vrije keuze voor een meetbedrijf nog niet, maar kan voor grootverbruikers (>3x 80 ampère of >G25) wel behoorlijke besparingen opleveren. Twan Schreurs bespaart duizenden euro’s per jaar dankzij de collectieve inkoop via LTO Ledenvoordeel. ‘En daar heb ik niks voor hoeven doen.’
Op 11,5 hectare produceert Plantenkwekerij Schreurs in het Limburgse Sevenum 300 miljoen planten per jaar. Een jaarverbruik van zes kuub gas per vierkante meter valt nog best mee voor een plantenkwekerij, maar het blijft een grote kostenpost.Daarbij komt nog een stroomrekening van 400.000 kWh.

Twan Schreurs wil graag bezuinigen op de energienota. Nu er een vrije keuze is in het meetbedrijf, valt ook daar nog een behoorlijke besparing te realiseren.

Na een belletje met LTO Ledenvoordeel, of in het geval van Schreurs met de LLTB, maakte LTO Ledenvoordeel een calculatie. De besparingen zijn vaak enorm, vertelt Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel. ‘Het kan oplopen tot honderden euro’s per maand.’ Schreurs heeft het over duizenden euro’s per jaar.

‘Meetbedrijven waren juridisch wel opgesplitst, maar in de praktijk zaten ze vaak nog gewoon aan het bureau van de netwerkbeheerder’, weet Schuitemaker. ‘Veel belang om de markt op te gaan met scherpere tarieven hadden ze niet.’ Na een uitgebreid vergelijk tussen de verschillende meetbedrijven heeft LTO Ledenvoordeel gekozen voor meetbedrijf Ebatech als leverancier voor het collectief. ‘Zij waren het scherpst in het tarief, zijn onafhankelijk, kennen de agrarische sector goed en denken met de boer mee. Ze hebben met hun jarenlange ervaring de juiste expertise in huis’, vertelt productmanager Schuitemaker.

Meter wisselen

Wanneer LTO Ledenvoordeel het voordeel heeft doorgerekend, neemt Ebatech contact op met de klant om een afspraak te maken. Zodra het huidige contract afloopt, komt het meetbedrijf de meter wisselen. ‘Dat is een fysieke aanpassing, maar de stroom hoeft er niet af’, garandeert Schuitemaker. ‘Het is een mooie besparing waar we eigenlijk niks voor hoefden te doen’, concludeert Schreurs.


tot -51%

Met de door ons geselecteerde partner Kenter besparen grootzakelijke gebruikers tot 51% op de meetdiensten en krijgen meer inzicht in en controle over de energiestromen.

Lees verder