Selecteer een pagina

Wat kun je als boer met GvO’s?

door | 23 december 2019

 

Als je zelf groene stroom opwekt, kun je de bijbehorende certificaten (GvO’s) verkopen op de energiemarkt. Voor veel agrariërs is dit nog onbekend terrein en daarom heeft LTO Ledenvoordeel het platform Energie van Boeren gelanceerd.  

Dirk Blijdorp is akkerbouwer in Luttelgeest. Hij verbouwt aardappelen, graan, uien, suikerbieten, wortelen en sjalotten. ‘In 2006 hebben we de eerste zonnepanelen op ons dak laten leggen, 400 stuks. Na een jaar hebben we uitgebreid naar 4.000 panelen en nu is ons bedrijf volledig energieneutraal’, vertelt Blijdorp trots. ‘Toen ik laatst op een bijeenkomst was, stelde iemand een vraag over GvO’s en wat je ermee kon. Nou, daar was ik ook wel benieuwd naar.’ Op een regenachtige dag kroop Blijdorp achter zijn pc en zocht het uit. Zo kwam hij op het platform van Energie van Boeren, waar hij nu zijn groencertificaten laat verzilveren.

Garantie herkomst stroom
GvO’s zijn certificaten die de herkomst van duurzame stroom garanderen. Ze worden uitgegeven door de officiële instantie CertiQ en zijn vrij verhandelbaar op de markt. Nu gaan veel van deze certificaten nog automatisch naar de energieleverancier, waar ze op de grote hoop verdwijnen. Wilt u ook geld voor uw GvO’s? Laat Energie van Boeren ze dan namens u verhandelen voor de beste prijs.

Naar energievanboeren.nl

Energie