Selecteer een pagina

Vraagbundeling stalvloer opruwen voor betere onderhandeling

door | 9 maart 2018

Last van gladde vloeren in de loopstal? Om het beste aanbod voor het opruwen van de stalvloer in de markt te selecteren, organiseert LTO Ledenvoordeel net als vorig jaar een vraagbundeling. Hoe meer leden zich melden met serieuze interesse om op te ruwen, hoe beter de onderhandelingspositie in de markt.

Direct vrijblijvend aanmelden

Angst

Voor melkveehouders is het algemeen bekend dat in loopstallen betonvloeren snel slijten. Hierdoor worden vloeren glad. Dit heeft als gevolg dat koeien bang zijn om vlot te durven lopen uit angst om uit te glijden. Ook zijn koeien bang om te springen bij tochtigheid. Eens in de zoveel tijd is het daarom verstandig de stalvloer op te ruwen. Door een profiel in het beton te maken, zijn vloeren weer goed beloopbaar.

Beste aanbod selecteren

Met vraagbundeling Stalvloer Opruwen verzamelt LTO Ledenvoordeel alle veehouders die hun stalvloer willen laten opruwen. Hoe meer aanmeldingen er zijn, des te beter de onderhandelingspositie met diverse leveranciers. Van de leverancier met het beste aanbod, krijgen de leden een vrijblijvend voorstel. Tijdens de onderhandeling houdt LTO rekening met de wensen van de ondernemers. LTO Ledenvoordeel kijkt niet alleen naar de prijs, maar ook naar de manier van opruwen, werkwijze, de garantie en de ervaring in de sector. Deze zaken zijn onderdeel van ‘het beste aanbod’.

Succesvolle actie in 2017

Vorig jaar hebben 85 van de 91 leden, die zich gemeld hebben, het aanbod afgenomen en beoordeeld met een 8,6! Naar aanleiding van een enquête kregen we de volgende reactie: ‘Je meldde je aan en kreeg regelmatig een berichtje over de gang van zaken. Het bedrijf heeft de roostervloer deskundig en goed opgeruwd. Gelijk al bij het eerste telefoontje werden er gerichte vragen gesteld over het beste moment van opruwen (het moment dat de veestapel bekapt was i.v.m. toestand van de klauwen). Ook de communicatie van het bedrijf vooraf was uitstekend, er werd niets aan het toeval overgelaten. Kortom een goede keuze om met dit bedrijf in zee te gaan.’

Ook werd het door de meeste leden als erg positief ervaren dat eerst alle vraag is gebundeld om vervolgens als grote groep een offerte aan te vragen. Daarnaast scheelt het de leden tijd. Zo geven leden aan: ‘Gemakkelijk, hoef zelf niet de informatie te verzamelen en de offertes te vergelijken. ’ Reden genoeg voor LTO Ledenvoordeel om de actie dit voorjaar te herhalen.

Aanmelden tot 1 april

Aanmelden voor de actie kan tot 1 april. Vervolgens start LTO met de aanbesteding. Na de onderhandeling stuurt LTO half april het beste aanbod toe. Leden kiezen vervolgens zelf of zij op het aanbod ingaan of niet. Aanmelden kan op: www.ltoledenvoordeel.nl/stalvloer

Vraagbundeling

Voordelig uw stalvloer opruwen.

Lees verder