Selecteer een pagina

Vraag het LTO Energie

door | 12 februari 2016

Geen enkel agrarisch bedrijf is hetzelfde. Maar iedere ondernemer wil een lagere energierekening. Wie slimmer omgaat met energie, heeft minder kosten. LTO Energie helpt ondernemers hierbij.

Welke investeringen passen bij het agrarisch bedrijf? Zijn zonnepanelen een uitkomst of juist zonnecollectoren? Of kan de agrariër beter eerst het verbruik verlagen met bijvoorbeeld isolatie? LTO Energie wil het leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB gemakkelijk maken door alles onder één dak aan te bieden. Van informatie en advies over uiteenlopende energiezaken tot het bieden van voordelen exclusief voor leden.

Veel leden geholpen

Sinds de start van LTO Energie in 2012 zijn er al veel leden geholpen. Ruim vijfhonderd leden hebben bijvoorbeeld zonnepanelen gekocht via Vraagbundeling Zonnepanelen. Ook het na-isoleren van woningen door Hallen en Stallen Isolatie is populair. De isolatiemaatregelen verdienen zich veelal tussen de drie en negen jaar terug. Sinds kort is het ook mogelijk om via LTO te investeren in zonnecollectoren . Verwar deze techniek niet met zonnepanelen. Met zonnecollectoren is een besparing van 30 tot 60 procent op de gasrekening haalbaar. En met de nieuwe ISDE-subsidieregeling is investeren in deze energiebesparende maatregel ineens erg interessant.

Alle energie van boeren

Maar dit is pas het begin. Want in de doelstelling van LTO Energie is eerlijke agrarische stroom een belangrijke activiteit. De boer als producent en afnemer staat hierin centraal. De eerste stap is hiervoor al gezet. In 2016 gaan we voor 100 procent agrarische stroom van boeren voor boeren.
Wie actief bezig is om slimmer met energie om te gaan, kan informatie en advies vragen bij LTO Energie.

Meer informatie over LTO Energie
Energie