Selecteer een pagina

Voortaan foto bij registratie kentekenplaten

door | 12 juli 2021

Vanaf 21 juni 2021 moet iedereen een foto van het typeplaatje toevoegen als hij of zij een trekker, een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of door deze voertuigen getrokken materieel registreert. Dat heeft de RDW onlangs bekendgemaakt.

Het toevoegen van een foto van het typeplaatje met daarop het duidelijk leesbare Voertuig Identificatie Nummer (VIN) is verplicht. Als het VIN niet op het typeplaatje staat, dan moet er een foto van het VIN toegevoegd worden.

Ook hiervoor geldt dat het VIN duidelijk leesbaar moet zijn. De RDW denkt dat de aanvragen op deze manier sneller kunnen worden afgehandeld. Aanvragers moeten door de drukte nu soms meer dan twintig werkdagen op hun kentekenbewijs wachten.
Registreren kan dit jaar online worden gedaan. De gegevens die daarvoor nodig zijn, staan op de website van de RDW. Naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Zonder de benodigde voertuiggegevens is registreren niet mogelijk.

Registratieplicht
Het online registreren van land- en bosbouwtrekkers, land- en bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid en mobiele machines is mogelijk tot en met 31 december 2021. Daarna moet een voertuig worden gekeurd bij de RDW, voordat het kan worden geregistreerd. Op de registratieplicht zijn uitzonderingen. Getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van minder dan 25 km/u hoeven niet te worden geregistreerd. Ook motorvoertuigen die niet op de openbare weg rijden of een maximale constructiesnelheid hebben van minder dan 6 km/u vallen niet onder de registratieplicht.

Kentekenplaten met ledenkorting
Via LTO Ledenvoordeel krijgt u bij de Alliance Automotive Group Benelux (o.a. Brezan en Staadegaard TC) maar liefst 35% korting op uw kentekenplaten. Kijk snel voor meer informatie en een handig stappenplan:

Meer over kentekenplaten