Selecteer een pagina

Voordeel op Pro HD-abonnement FieldScout

door | 8 juni 2023

De Pro HD-service in FieldScout van BioScope maakt gewasmonitoring nog nauwkeuriger en actueler. In Pro HD zitten kaarten die gemaakt zijn op basis van nieuwe hogere solutiesatellieten. Deze satellieten komen dagelijks over, in tegenstelling tot door anderen gebruikte satellieten, die maar eens in de drie dagen overkomen.

Gedurende het groeiseizoen worden Pro HD-kaarten binnen 24 uur na opname geleverd. Per week kunnen zelfs tot vier beelden geleverd worden. Door de hoge kwaliteit van de beelden kunnen we ook op halfbewolkte dagen nog percelen tussen de wolken door zien. Hierdoor beschikt de Pro HD-dienst gemiddeld over maar liefst vijftig kaarten per seizoen in plaats van tien tot vijftien in de andere abonnementen. Ons land heeft af en toe last van een hele dichte bewolking waardoor geen enkele satelliet een bruikbaar beeld van een perceel kan geven. Uit ervaring weten we dat het regelmatig gebeurt maar zelden langer dan twee weken achter elkaar. BioScope heeft dan gelukkig de optie om tegen meerprijs een dronevlucht voor u te bestellen. Door de slimme software zorgt Bio- Scope dat deze beelden naadloos integreren met de satellietdata, zodat er een constante en betrouwbare datareeks ontstaat. De medewerkers van BioScope slaan alle satellietbeelden van het hele jaar op. Dat betekent dat telers ook halverwege het teeltseizoen nog kunnen aanhaken.

Er zijn ook telers die pas na afloop van het seizoen willen evalueren en terugkijken, wat mogelijk is met deze dienst door het gebruik van de opgeslagen data. BioScope probeert de prijs voor het inwinnen van data, de kwaliteitscontrole en het gereed maken van de kaarten zo laag mogelijk te houden zodat iedere ondernemer er gebruik van kan maken.

HOE WERKT DE PRO HD?

Met de Pro HD-dienst investeert u in relevante kennis over uw teelt, uw bodem en de verschillen binnen het perceel en tussen percelen. Als u een of meerdere percelen of teelten wilt volgen, maakt u eerst een FieldScout-account aan. Vervolgens selecteert of tekent u de percelen waar u in geïnteresseerd bent. In de webwinkel kunt u dan een Pro HD-abonnement voor diverse oppervlaktes aanschaffen. Daarna wijst u de percelen die u wilt volgen toe aan het abonnement. Zodra een perceel in het abonnement zit, worden alle beschikbare kaarten tot dan toe uit de archieven opgehaald. Daarna wordt elk nieuw kaart binnen 24 uur toegevoegd. Hiermee heeft u altijd de meest actuele stand van zaken van uw gewasgroei tot uw beschikking. Met de benchmarkfunctie kunnen percelen onderling vergeleken worden. Zo wordt inzichtelijk of een perceel voor- of achterloopt. Heeft u percelen in het buitenland? Dat is geen probleem. BioScope kan wereldwijd percelen toevoegen en monitoren.

BEREGENINGSSIGNAAL

Weten waar en wanneer u moet beregenen? Het onderdeel BeregeningsSignaal vertaalt geo-data, persoonlijke gewasgegevens en weerdata naar een nauwkeurige vochtbehoefte. Moeten uw percelen beregend worden, dan krijgt u tijdig een bericht. Dure bodemvochtsensoren zijn hierdoor overbodig. Met BeregeningsSignaal heeft u altijd inzicht in de vochtbalans van uw percelen tot 100 hechtare voor slechts 250 euro per jaar (LTO-leden 200 euro).

Voordeel voor leden

LTO-leden ontvangen bij het Pro HDabonnement een cashback van 1 euro per hectare. Op fieldscout.nl kunt u vrijblijvend een account aanmaken en het Pro HD-abonnement bekijken. Heeft u al een account? Dan kunt u in uw account eenvoudig kiezen voor Pro HD. LTO-leden krijgen daarnaast 50 euro korting op BeregeningsSignaal.

Meer informatie vindt u op FieldScout 

Nieuws