Selecteer een pagina

Veel AOV’s niet meer van deze tijd

door | 23 september 2019

Aanpassen polis AOV de moeite waard

Agrarische ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) betalen in een aantal gevallen te veel. Bijvoorbeeld als de polis voor 2013 is afgesloten. Tot die tijd werd de provisie berekend in de polis. Hierdoor is de premie vaak flink hoger dan wanneer de verzekering nu wordt aangegaan.

Boeren en tuinders die voor 2013 een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten, wordt aangeraden om hun polis te toetsen en zo nodig te vernieuwen via een onafhankelijk tussenpersoon, zoals LTO Verzekeringen.

‘We merken vaak dat boeren en tuinders huiverig zijn om hun AOV te vernieuwen’, zegt adviseur Benjamin Overkleeft van LTO Verzekeringen.

Dezelfde maatschappij

‘Ondernemers die de 50 gepasseerd zijn, of die te maken hebben met een beperkte dekking, denken vaak dat ze vastzitten aan de AOV die ze jaren geleden bij hun bank hebben afgesloten. Maar in een aantal gevallen kunnen wij ervoor zorgen dat de polis doorloopt bij dezelfde verzekeringsmaatschappij tegen een lagere premie. En soms zelfs met (hernieuwde) starterskorting’, legt Overkleeft uit.

Naast een lagere premie, kan een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering ook andere voordelen opleveren. ‘De AOW-leeftijd is de afgelopen jaren omhooggegaan. Maar de verzekeringsdekking sluit hier niet altijd op aan. Inmiddels is er een aantal ontwikkelingen binnen de AOV die de eindleeftijd standaard op 67 jaar stelt, zonder dat dit onevenredig duur wordt’, laat Overkleeft weten. ‘Wij nemen dit natuurlijk allemaal mee tijdens het gratis en vrijblijvende adviesgesprek.’

Arbeidsongeschiktheid of Agro-AOV

LTO Verzekeringen ontwikkelde speciaal voor boeren en tuinder de Agro-AOV. Dit product sluit beter aan op de agrarische sector dan een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verschillen met een gewone AOV zijn:

  1. Geen inkomenstoets bij schade bij periodiek aanleveren inkomensgegevens
  2. Gratis preventieve arbeidsdeskundige hulp
  3. Mogelijkheid aanvullende ongevallendekking
  4. Sluit aan bij reductiedeling
  5. 30% Ledenvoordeel in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar, 10% in het derde jaar

Kortom: de Agro-AOV levert u niet alleen uitstekende voorwaarden op, maar ook een scherpe prijs!

VRAAG AOV-CHECK NU AAN

Wij komen graag bij u langs voor een gratis, vrijblijvend, onafhankelijk en persoonlijk gesprek. Vraag daarvoor nu de AOV check aan via www.ltoverzekeringen.nl/nieuweaov

Verzekeringen