Selecteer een pagina

Tot 2023 salderen, daarna stapsgewijze afbouw

door | 1 mei 2019

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen met een kleinzakelijke aansluiting: De salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd en blijft tot 2023 bestaan in zijn huidige vorm. Na dit jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd. De regeling blijft nu 3 jaar langer in stand dan dat er in het regeerakkoord was afgesproken.
Dit betekent dat de eerder voorgestelde terugleversubsidie niet doorgaat. Aanleiding voor deze wijziging is dat energiemaatschappijen de nieuwe vorm niet zagen zitten wegens verwachte administratieve problemen.

Afbouwen Vanaf 2023 wordt een steeds kleiner deel van de energiebelasting terugbetaald aan de zonnepaneeleigenaar. Dit voordeel neemt af tot nul in 2031. Hoe het afbouwpad er uit komt te zien is pas eind 2019 bekend.

Bedrijven met een aansluiting van meer dan 3 x 80 ampère vallen buiten deze regeling en maken meestal gebruik van de SDE+-regeling.

Nu nog investeren? LTO Ledenvoordeel raadt aan om niet te lang te wachten met het investeren in zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd voor een kleinzakelijke energieverbruiker blijft nu nog ongeveer 7 jaar. Dit gaat waarschijnlijk oplopen als de investering wordt uitgesteld. Dit komt direct doordat er minder belastingvoordeel is.

Leden kunnen via LTO Ledenvoordeel tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen inkopen. Er wordt voor goede kwaliteit gezorgd tegen een scherpe prijs. Niet voor niets liggen er op meer dan 750 locaties verspreid over heel Nederland, PV-installaties van LTO’s collectieve inkoop. Informatie en een prijsopgave opvragen is uiteraard geheel vrijblijvend.

Voor meer informatie kijk u op www.ltoledenvoordeel.nl/zonnepanelen


- 4%

Bij Tenten Solar krijgt u als LTO-lid 4% korting én de beste prijs/kwaliteitverhouding van alle aanbieders.

Lees verder