Selecteer een pagina

Tot 20.000 euro aan subsidie voor jonge boeren

door | 9 januari 2020

De overheid ondersteunt jonge boeren tot 40 jaar die korter dan drie jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen of gestart zijn. Voor duurzame investeringen is er een subsidie beschikbaar tot maximaal € 20.000 per ondernemer.

De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Daarmee kunnen zij beter inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving.

26 categorieën
Er zijn verschillende categorieën waarvoor de subsidie en waar u ook nog eens korting krijgt via LTO Ledenvoordeel. Wilt u bijvoorbeeld investeren in zonne-energie? U krijgt bij de aanschaf van zonnepanelen en zonnecollectoren en warmtesystemen korting bij onze leveranciers. Denk ook aan bijvoorbeeld duurzame elektrische voertuigen gericht op het uitoefenen van landbouwgerichte activiteiten.

Wat kunt u aanvragen?
U kunt voor maximaal 3 investeringen subsidie aanvragen. De subsidie is maximaal 30% van de subsidiabele kosten. Er is geen maximum bedrag beschikbaar aan subsidiabele kosten. U kunt maximaal € 20.000 subsidie ontvangen. Er is ook geen minimum bedrag beschikbaar aan subsidiabele kosten voor iedere investering. Het subsidiebedrag is minimaal € 10.000. Per provincie is de subsidie kan de subsidie verschillen.Als u naast subsidie ook nog eens korting krijgt via uw LTO-lidmaatschap is dat natuurlijk mooi meegenomen. Nog tot 7 februari 17.00 uur kunt voor de lopende ronde een aanvraag indienen.

Lees meer over de voorwaarden op rvo.nl

 

Speciale aanbieding duurzame heftruck

Heffiq heeft speciaal voor deze regeling een scherpe aanbieding voor LTO-leden: een gloednieuwe elektrische Hyster heftruck J2.5XN.

Meer over dit aanbod

Heftrucks