Selecteer een pagina

Tegemoetkoming T-rijbewijs per 1 september

door | 9 augustus 2016

Agrariërs, werkzaam in de sector dierhouderij, paddenstoelen of open teelten kunnen vanaf 1 september een tegemoetkoming aanvragen in de kosten die gemaakt worden bij het behalen van het T-rijbewijs. De hoogte van deze éénmalige vergoeding hangt onder andere af van de sector waarin u werkzaam bent.
[note]Het ledenvoordeelaanbod op zowel theorie- als praktijklessen voor het T-Rijbewijs is beëindigd per 27 maart 2018. Leden die zich voor dit moment hebben aangemeld, kunnen hun t-rijbewijs nog conform de afspraken behalen.[/note] Het verzoek voor deze tegemoetkoming kan in CAS (Colland Administratie Systeem) worden ingediend, een digitaal administratiesysteem van het fonds Colland Arbeidsmarkt. U komt enkel in aanmerking voor een vergoeding indien u kosten maakt op 1 september of later. Als u vóór deze datum de kosten al heeft gemaakt, komt u helaas niet in aanmerking.

De voorwaarden en vergoedingspercentages per sector zijn te vinden op www.collandarbeidsmarkt.nl

Loonwerksector

Ook in de loonwerksector (cumelasector) is er subsidie beschikbaar voor het halen van uw T-rijbewijs. Vanaf het schooljaar 2016/2017 is er een vergoeding beschikbaar van € 700,-. Dit geldt als u één van de opleidingen binnen Groen, Grond, Infra volgt. Na het behalen van uw T-rijbewijs ontvangt u de vergoeding.

Deze vergoeding wordt niet bij Colland aangevraagd maar kan uitsluitend aangevraagd worden bij CUMELA Nederland (www.cumela.nl). Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen. Zo moet de leerling een BOL- of BBL-opleiding volgen binnen Groen, Grond, Infra en kan hij/zij deze vergoeding enkel in het eerste studiejaar aanvragen. Het is echter ook mogelijk om de subsidie aan te vragen als u stage loopt of in dienst bent bij een bedrijf dat valt onder de cao Loonwerk.


Ledenvoordeel op behalen T-rijbewijs

Het behalen van een T-rijbewijs is een verplichting geworden. Omdat dit kosten met zich meebrengt, heeft LTO Ledenvoordeel een zorgvuldige vergelijking gemaakt tussen diverse rijscholen. Tractor Academie kwam als beste uit de bus. Deze partij sluit naadloos aan bij de praktijk, heeft geen wachttijden, koopt als enige in Nederland de praktijkexamens op voorraad in en biedt een scherpe prijs. Tractor Academie werkt samen met een aantal scholen en heeft hiervoor speciaal een Tractorlessimulator ontwikkeld. Bovendien zijn zij in heel Nederland vertegenwoordigd waardoor er altijd een locatie bij u in de buurt is. Er zijn kortingsafspraken gemaakt die geldig zijn op de theorie en de praktijk. Meer informatie op: www.ltoledenvoordeel.nl/t-rijbewijs

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14825″ width=”230″ link=”/t-rijbewijs/” quality=”100″]

Forse kortingen T-Rijbewijs

Transport en materieel