Najaarsronde SDE+ subsidie voor zonnepanelen

door | 5 september 2019

Ondernemers die willen investeren in zonnepanelen kunnen middels SDE+ subsidie een groot deel financieren. Het beschikbaar gestelde budget voor 2019 is 5 miljard. De subsidieaanvraag kan worden ingediend op tienden van eurocenten per kWh. De aanvraag met het laagste bedrag is als eerste in de rangschikking. Daardoor is er veel concurrentie. Onafhankelijk advies is nu dus belangrijker dan ooit.

Najaarsronde 2019
De SDE+ 2019 najaarsronde wordt opengesteld op dinsdag 29 oktober 2019 om 9.00 uur en sluit op donderdag 14 november om 17.00 uur. De openstelling is verdeeld in 3 fases. Dus nieuwe kansen voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen.

Voor wie?
De categorie zon-PV ≥ 15 kWp wordt ook in de voorjaarsronde 2019 alleen opengesteld voor installaties van 15 kWp en meer en die worden aangesloten op een grootverbruikers aansluiting (aansluiting van meer dan 3 x 80 Ampère). Heeft u nog geen grootverbruikersaansluiting hou dan rekening met hoge aansluitkosten. Deze kosten kunnen oplopen tot € 20.000 en meer.

Rendementsberekening
Gedurende de voorjaarsopenstelling zijn er drie fases, waarbij het maximale basisbedrag start met 9 eurocent en oploopt naar het maximale basisbedrag voor Zon-PV van 13 eurocent.

Een goede rendementsberekening en een correcte aanvraag voor de subsidie SDE+ zijn essentieel bij een investering in zonnepanelen. LTO Ledenvoordeel werkt samen met energieadviseur Nick Waltmans die dat kan verzorgen.

Waltmans kan op korte termijn een rendementsberekening verzorgen. Bij deze berekening moeten alle kosten goed in beeld zijn. De energieadviseur wijst er ook op dat er een extra correctie voor eigen gebruik geldt. Dat kan veel verschil maken. Vervolgens is het de vraag voor welk bedrag de initiatiefnemer inschrijft, voor de maximale subsidie of voor een lagere subsidie. Hoe lager de inschrijving, hoe groter de kans op toekenning.

Kosten LTO-leden
Een rendementsberekening door adviseur Nick Waltmans kost voor LTO-leden € 225,-. Wilt u de subsidieaanvraag ook uitbesteden dan kan dat ook (kosten € 225,- tot 500 kWp). Het verzorgen van de subsidieaanvraag gebeurt op basis van no cure, no pay. Wordt de subsidie niet toegekend dan betaalt u dus niets.

Ik wil meer weten