Selecteer een pagina

SDE+ subsidie 2017 zonnepanelen

door | 5 december 2016

Weer goed nieuws voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen. Het budget voor de SDE+ 2017 is verhoogd naar 12 miljard. Verdeeld over een voorjaarsronde en een najaarsronde. Dus een grotere kans op een positieve beschikking. Maar let op! De subsidieaanvraag kan worden ingediend op tienden van eurocenten per kWh. De aanvraag met het laagste bedrag is als eerste in de rangschikking. Daardoor is er veel meer concurrentie. Reken je niet te snel rijk. Onafhankelijk advies is nu belangrijker dan ooit.
De SDE+ 2017 voorjaarsronde wordt opengesteld op dinsdag 7 maart 2017 om 9.00 uur en sluit op donderdag 30 maart om 17.00 uur. De openstelling is verdeeld in 3 fases. Door de daling van de kosten van hernieuwbare energie op de lange termijn komt fase 4 in 2017 te vervallen. Dus nieuwe kansen voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen.

Voor wie?

De categorie zon-PV ≥ 15 kWp wordt ook in de voorjaarsronde 2017 alleen opengesteld voor installaties van 15 kWp en meer en die worden aangesloten op een grootverbruikers aansluiting (aansluiting van meer dan 3 x 80 Ampère) Heeft u nog geen grootverbruikersaansluiting hou dan rekening met hoge aansluitkosten. Deze kosten kunnen oplopen tot € 20.000 en meer.

Welke subsidie bedragen

Gedurende de voorjaarsopenstelling zijn er drie fases, waarbij het maximale basisbedrag start met 9 eurocent en oploopt naar het maximale basisbedrag voor Zon-PV van 12,5 eurocent. Vanaf 2017 kunt u uw subsidieaanvraag indienen op tienden van eurocenten per kilowattuur. Dit toegekende basisbedrag geld voor de gehele subsidieperiode van 15 jaar tot een maximum aantal vollasturen De uiteindelijke subsidie wordt per jaar berekend op basis van de geproduceerde hoeveelheid subsidiabele hernieuwbare energie verminderd met de opbrengst voor de productie van grijze energie. Het voorlopige correctiebedrag 2017 = € 0,033/kWh.

Overige voorwaarden

  • voor installaties van meer dan 500 kWp is een haalbaarheidsstudie verplicht.
  • worden de panelen in een veldopstelling geplaats of in het zicht aan een gevel gemonteerd dan is een omgevingsvergunning verplicht. Geen vergunning, geen SDE+ subsidie.
  • bent u niet de eigenaar van de beoogde locatie voor de productie installatie dan is een verklaring van de eigenaar noodzakelijk.

Slim aanpakken, voorkom teleurstelling!

Er zijn veel factoren die het rendement beïnvloeden. Is het slim om nu een SDE aanvraag in te dienen? Wat is de verwachte opbrengst van de installatie? Kan de opgewekte stroom direct worden benut of wordt die deels terug geleverd aan het net? Wat zijn de verwachte investeringskosten? Bepaal eerst de uitgangspunten en de kostprijs van de installatie. Stel daarna vast voor welk basisbedrag u wenst in te schrijven.

Collectieve Inkoop Zonnepanelen en MKB adviseurs Food en Agri hebben samen veel ervaring met het berekenen van het rendement van zonnepanelen en met de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen.

[image source_type=”attachment_id” source_value=”15195″ width=”300″ link=”/energie/opwekken/vraagbundeling-zonnepanelen/maatwerkadvies/” quality=”100″] Rendementsberekening