Reinigen met warm water en ledenvoordeel de perfecte combinatie

door | 13 mei 2019

Een Kärcher warmwater hogedrukreiniger is ideaal in situaties waarin hygiëne voorop staat. Je kunt er snel en makkelijk mee werken en je bespaart tijd en reinigingsmiddel. Leden krijgen korting op de aanschaf.

Bij Sjaak van Haare, eigenaar van een vleeskuikenouderdierenbedrijf in Wanroij, staat kwaliteit en hygiëne voorop. Van Haare, die zijn bedrijf in 1987 startte, is vandaag de dag druk met het reilen en zeilen van zijn bedrijf waar tot 40.000 dieren gehouden worden. Met de leeftijd van 20 weken komen de dieren van een opfokbedrijf naar zijn bedrijf waar ze ongeveer 40 weken verblijven. Daarna volgt een reiniging op het bedrijf. Van Haare pakt de reiniging vanaf het begin grondig aan. Hij vertelt: ‘Een vleeskuikenouderdierenbedrijf staat aan het begin van de schakel, hier geldt dus dat hoe beter de reiniging, hoe lager de ziektedruk wat de kwaliteit van de broedeieren weer ten goede komt’. Broedeieren gaan vanuit Nederland de hele wereld over. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in de pluimveesector hoge eisen gesteld worden op gebied van hygiënecontrole.

Warm water reiniging
Van Haare had LTO Ledenvoordeel benaderd vanwege de eerdere Kärcher Ledenvoordeelactie. Er is vervolgens geschakeld met Kärcher. Kärcher-dealer Ebben Reinigingstechniek uit Wilbertoord werd gecontacteerd voor een advies op maat voor het grondig reinigen van Sjaak van Haare’s stallen. Zijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Kärcher HDS 13/20-4S. Deze warmwater hogedrukreiniger die 1.300 liter per uur op 200 bar aankan, biedt van Haare de juiste capaciteit en mogelijkheden voor zijn bedrijf. Wanneer in de landbouw gereinigd wordt, wil de agrariër nadien weer snel door. Want hoe langer bijvoorbeeld een stal of machine na reiniging moet drogen, des te langer de bedrijfsactiviteiten stilstaan. Hier maakt juist warmwaterreiniging het grote verschil. Warmwaterreiniging biedt het voordeel van een veel kortere droogtijd. Daarnaast komt bij warm water vuil sneller los en hoeft er minder reinigingsmiddel gebruikt te worden. Vet, hars, maar ook bijvoorbeeld olie kan met minder reinigingsmiddel verwijderd worden. Verder zorgt warm water voor een beduidende vermindering van bacteriën, dus ook kiemreductie! Zijn er kwetsbare oppervlakten, dan kunnen deze behandeld worden met een lagere waterdruk.

tot -€ 250

Tot € 250,- retour bij aanschaf Kärcher Professional Reinigingsapparatuur.

Lees verder
Bedrijfsvoering